Crna Gora pobijedila Japan

Crna Gora pobijedila Japan

Selekcija najmanje države koja je ikada učestvovala na svjetskim košarkaškim prvenstvima, Crna Gora uspjela je da na samom kraju takmičenja zabeleži prvu i jedinu pobjedu u Kini. Pred Hrabrom sokolovima nakon četiri poraza na Mundobasketu 2019 pala je oslabljena ekipa Japana rezultatom 80:65 u meču za plasman.

Meč je bio veoma kompetitivan i interesantan, te su Japanci, koje sa klupe vodi legendarni Bogdan Tanjević, a koji nisu mogli da računaju na ovom prvenstvu na svog najboljeg igrača, povređenog Ruija Hačimuru u nekoliko navrata opasno priprijetili našim južnim susjedima i braći.

Selekcija selektora Zvezdana Mitrovića imala je velikih problema da zaustavi Jutu Vatanbea koji je izbrojao čak 34 poena i devet skokova, u jednoj od najkvalitetnijih predstava uopšte na cijelom šampionatu stigavši do koeficijenta 36. U ekipi Crne Gore očekivano najbolji je sa 18 poena i sedam uhvaćenih lopti bio NBA as Nikola Vučević, 12 poena postigao je Nikola Ivanović, a po 10 Milko Bjelica i Bojan Dubljević.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *