Čović: Narod u Beogradu skandirao Milu Đukanoviću da je izdajnik, jer šuruje sa teroristima na Kosovu

0

Predsjednik Crvene zvezde, Nebojša Čović gostovao je na jutarnjem programu Hepi televizije, gdje je žestoko udario po čelnicima Budućnosti i predsjedniku Draganu Bokanu. On je istakao da je sve što se desilo u Beogradu u 5. meču bilo iscenirano i da je Budućnost željela da se meč ne odigra istog dana.

Čovič je čak podržao i Partizan u naporima za dobijanje vajld-karte Evrolige i istakao je da je napad na igrače Zvezde u Podgorici bio državni linč.

– I ono što smo najavili, to se i odigralo. Imao sam informacije o tome, a naši mediji su se pojavljivali kao RTS, nisu htjeli da objavljuju imena bandita i huligana, znamenita imena, to je dole dinastički postavljeno dolje. Treba građani Crne Gore da se zabrinu kakva im je budućnost.

Ako sin ministra policije ulijeće na teren, pljuje ponaosob svakog igrača i svašta im priča, oni imaju mogućnost za više psovki, imaju dva slova više. Identifikovali smo 36 lica i objavićemo ih sa kompletnim slikama i biografijama, sve su to “znamenita” lica.

Naš trener nije mogao da uđe na teren, napadnut je i isječen direktor aerodroma “Nikola Tesla” kod nas, od strane predsjednika ŽKK Budućnost. Sve to su gledali iz lože čelnici ABA lige, to je trajalo čitavu utakmicu”, kazao je on.

Čović je opisao i da je za njega bila pripremljena posebna “dobrodošlica” sa šrafcigerima.

– Mene su posebno čekali sa posebnim zavrnjima, šrafovima, šrafcigerima. Gužva je trebalo da se napravi odmah ispred tunela. Nikome od nas nije palo na pamet da napustimo teren, iako je trebalo da završimo po propozicijama, da ne igramo i da se serija završi. Oni su se svi dodvoravali predsjedniku Crne Gore koji je bio u loži. Ne bih da to generalizujem, ali zabrinut sam kako žive Srbi u Crnoj Gori. Uhvaćena su dva navijača Zvezde, obojica su doktori, prebili su ih, izvukli su ih sa navijačke tribine, a nakon toga ide tortura od strane policije, opet “uglednih sinova”. Taj neki Marko Lazović nabada čovjeka u stomak ničim izazvan dok ga drugi drži. On je ugledni sin Zorana Lazovića koji treba da bude šef za borbu protiv organizovanog kriminala. Sve je to bio organizovan državni linč na košarkaše Zvezde, pojašnjava on.

Čović je otptužio Jasmina Repešu da je bio inicijator svega, u organizaciji predsjednika Budućnosti Dragan Bokana.
Jasmin Repeša

– Inicijator svega toga bio je Jasmin Repeša, tadašnji trener Budućnosti. On je drugu utakmicu u Beogradu izgubio sa 38 razlike. On čak nije htio ni da izađe na konferenciju za novinare, već je napao naše novinare, vrijeđao ih je i otišao u trenersku svlačionicu. Nakon toga u tu svlačionicu ulazi ugledni građanin Dragan Bokan koji ga ubjeđuje da treba da ode na konferenciju i da da izjavu. Oni su već poslali pomoćnog trenera na konferenciju, i diktira mu šta treba da kaže, da je to linč, da Repeša to nikada nije doživeo, istakao je on.

Nikakvog fizičkog kontakta, kaže on, u Beogradu nije bilo, njihova klupa je bila potpuno bezbjedna.

“Njihova delegacija je bila potpuno bezbjedna, a Bokan je prijetio da nam je** majku u Podgorici, što je bila najava i to je uradio. Od tog trenutka počinje haos. Od dolaska našeg na aerodrom, vožnje od 48 minuta do hotela. Išli kroz sela, upoznavali srpske manastire. Policija crnogorska u uniformi je radila dobro svoj posao, i oni su komentarisali ponašanje djece državnog vrha. Ali ta policija u civilu je nevjerovatna, gde to ima da policajac u civilu udara navijača, kazao je on.

Onda se osvrnuo na utakmicu u Beogradu i napuštanje parketa od strane Budućnosti.

– Došli smo do situacije da će Budućnost ići na provokaciju. Tačno smo znali od njihovih ljudi, imali smo scenario. Zaduženi su bili Noris Kol da prvi izađe na teren i da pokuša da napravi incident, sa njima je išao neki Goran Jokić iz bezbjednosti. Druga provokacija je bila kada su ušli na teren i tu dolazi do novih provokacija i ja tu ne podržavam te navijače koji su ušli na teren. Oni valjda imaju dovoljno pameti da shvate da će publika ići na to da vrati posle svega. Išli su na to da ponize Srbiju. Od Krcuna se zna da je Zvezda Srbija, odnosno Srbija Zvezda, naglasio je on.

I prva i druga utakmica su, kazao je, prošle besprekorno, a takođe i peta.

“A to što Zvezda ima veliki opus navijača i što će da se pjevaju različite pjesme, ja na to ne mogu da utičem. A šta da radimo kada Dragan Bokan naruči transparente gdje se vrijeđa majka Filipa Čovića? Ili kada napišu transparent “Čovo, da li si siguran da ti je Filip sin?” Treba da ga bude sramota.
Transparent u kojem Varvari vređaju porodicu Čović

Novinarka je pitala i o sakou Jasmina Repeše u Beogradu.

– Jeste nekada vidjeli njegov sako, jel ga neko slikao, a jeste li vidjeli kako je izgledala Zvezdina klupa posle treće utakmice? Oni pričaju o rasizmu, oni pričaju o nacionalizmu? Tačno je da su ovde skandirali ružno Milu Đukanoviću, ali to je doživljaju ljudi ovde. Naravno da je crnogorski vrh izdao Srbiju po pitanju Kosova i Metohije. Mi to ne podržavamo i nismo podržavali, ali isto tako je u Podgorici bilo “Ubij Srbina i Cigana” – zaključio je Čović.

(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.