Članovi danske kriminalne organizacije u pritvoru; u Budvi boravili mjesecima

2

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je juče pritvor do 30 dana danskim državljanima Tomiju Ra Frostu (37), Habibulahu Rahimiju (36), Peru Laustenu (24) i Andrijevčaninu Marinku Rajoviću (28) koji su uhapšeni u petak u Budvi zbog sumnje da su navodno pripremali likvidaciju u tom gradu, pišu Dnevne novine.

Njima se, međutim, zasad na teret, kako saznaju Dnevne novine, stavlja jedino krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja, dok se pokušaj likvidacije osobe koja očigledno živi u Budvi ne pominje u rješenju o određivanju pritvora.

Advokat Marica Babović, branilac osumnjičenog Rajovića, najavila podnošenje žalbe na ovo rješenje o pritvoru, uz obrazloženje da ne postoji osnov za ovakvu odluku suda.

“Moj klijent čak i nema pasoš, nikad nije napuštao Crnu Goru, stoga ne postoji osnov za određivanja pritvora zbog opasnosti od bjekstva”, kazala je Babović.

Kako su saopštili pred sudijom za istragu, sva trojica Danaca došli su u Budvu na neodređeno vrijeme, a jedan od njih je čak planirao da dovede ženu i djecu iz Danske.

Osumnjičeni Tomi Ra Frost, koji je promijenio ime, jer se ranije zvao Tomica Rajović, istakao je u svojoj odbrani da je u Budvu stigao još u oktobru 2020. godine, te da je stan iznajmio do februara 2022. godine.

Osumnjičeni Lausten je kazao da je u Budvu došao isključivo turistički i to početkom februara i da je iznajmio apartman u hotelu “Harmonija”, te da nije planirao kad će da se vrati u Dansku.

Bez plana za povratak u matičnu zemlju je bio i uhapšeni Rahimiju, koji je navodno u Budvu stigao prije četiri mjeseca, a boravak u Budvi može sebi priuštiti jer mu pare navodno šalje rodbina iz Danske.

Toliko mu se svidio boravak u Budvi da je čak planirao da dovede ženu i dvoje djece, ali ga je pandemija spriječila u tome. Kako je ispičao pred sudom, u Danskoj ne radi, već živi od socijalne pomoći.

Iz Uprave policije su u petak saopštili da je budvanska kriminalistička policija kroz međunarodnu policijsku saradnju sa policijom Kraljevine Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica nakon višednevnih aktivnosti opservacije na području Budve identifikovala tri bezbjednosno interesantna lica, danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, koji su boravili zajedno u Budvi.

Istražitelji sumnjaju da je za sada nepoznata osoba unajmila trojicu članova danske kriminalne grupe “Loyal To Familia” da likvidira jednu osobu u Budvi.

Uhapšeni su iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi, iz kojih su, navodno, nadzirali metu.

2 Comments
  1. Ja komentariše

    Bojkotujte tv i portal vijesti antisrpsku žutu tv

  2. Niksic hrabri komentariše

    Vijesti su Srbomrzacka televizija,svi Srbi strogi bojkot vijesti i portala Vijesti kao i rtcg1,2

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.