„Čistunica“ Mugoša „brani“ Lazovića i Milovića: Tvrdi da je kupljena oslobađajuća presuda Apelacionog suda

1

Sutkinja Višeg suda Suzana Mugoša uputila je reagovanje, nakon što su je danas na pres konferenciji pominjali lideri Nove i DNP-a Andrija Mandić i Milan Knežević, poručivši da treba saznati postoji li komunikacija Vesne Medenice i Mugoše o presudi za „državni udar“, te da „sada vjeruju, iako nemaju dokaza za to, da je kupljena i prvostepena presuda“.

Ona je saopštila da je uvjerena da je drugostepena oslobađajuća presuda bila kupljena.

– S obzirom na to da sam već sedam godina izložena medijskoj hajci, a danas se moje ime i prezime dovodi u vezu sa kupovanjem presude jer je okrivljeni Andrija Mandić uvjeren da je prvostepena presuda kupljena, saglasna sam sa okrivljenima Andrijom Mandiem i Milanom Kneževićem, da SDT utvrdi sve činjenice i okolnosti oko donošenja i prvostepene i drugostepene odluke, jer sam i ja uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena, zato je odluka Apelacionog suda falsifikat službene isprave, a to sam rekla i prije godinu dana, jer sudija koja je pisala drugostepenu odluku netačno i neistinito prenosi riječi i djelove iz prvostepene presude sa očiglednom namjerom da promijeni suštinu. Ovo tvrdim zato što sudija sa toliko godina iskustva ovakve greške ne pravi slučajno, ali vjerovatno je mislila da se time niko neće baviti s obzirom na obimnost presude i dokaza – navela je Mugoša.

Kako tvrdi, i danas stoji iza svoje odluke za koju smatra da je donijeta isključivona osnovu spisa predmeta.

– Dodatno sam uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena na način na koji je ukinuta jer su imali mogućnost da, ako su žalbe bile osnovane, izvedu drugi pravni zaključak i donesu oslobađajuću presudu a nisu to učinili. I na kraju, ne samo za ovu odluku nego i za svaku odluku koju sam donijela stojim samo ja, jer svaka moja odluka je jedino i isključivo donijeta na osnovu spisa predmeta. Ovo je Crna Gora i sve se zna, ja mirno čekam da se konačno utvrdi zbog čega je donijeta takva odluka Apelacionog suda – zaključila je Mugoša.

1 Comment
  1. Bokelj komentariše

    Suzo, Suzana brzo ćeš ti putem tvoje Veke (Medenice) na sigurno mjesto. Tamo će, ako Bog da, i „veliki“ Katana, a lično mi je žao što nećete biti zajedno sa vašim intelektualnim kolegom i glavnim svjedokom u procesu „Državni udar“, u proevropskom kazamatu u Hrvatskoj. Zaboravih kako mu je pravo ime Aleksandar ili Saša, ali znam da ga iz milošte zovu Sinđa. Suzo, što ti ne izroni ono oružije iz jezera, ako to zbog godina nije bio u stanju da uradi Katana. Mada sam ja jednom prilikom, na TV Herceg Novi kod Perice Đakovića, slušao Katanu kako poredi sebe sa Sizifom i kaže da voli da gura kamen uzbrdo. Obzirom da je kratko prije toga bio izabran za SDT-a pomislio sam Bože da li je ovaj čovjek prošao onaj test u Dobroti koji mi svi prolazimo kada treba da se zaposlimo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.