Čistka u MUP-u Srbije: Lete svi nelojalni i bliski odmetnutom dijelu policije

0

U svim sektorima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u toku je velika akcija unutrašnje kontrole, koja se vrši takoreći danonoćno, a sve kako bi se otkrili i procesuirali funkcioneri, ali i najsitniji šrafovi koji su bili dio odmetnute grupe MUP osumnjičene za nelegalne radnje, među kojima je i prisluškivanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice, saznaje Kurir.

Niko neće biti pošteđen i u narednom periodu se očekuje velika čistka onih koji su bili nelojalni svom pozivu, dodaje  izvor ovog lista.

– Svim načelnicima uprava, kao i načelnicima policijskih stanica širom Srbije, naređeno je da sprovedu unutrašnju kontrolu kako bi se otkrila svaka osoba koja je eventualno imala vezu s nelegalnim radnjama, a naročito ako se dovodi u vezu s nelegalnim prisluškivanjem predsjednika ili u vezu s kriminalnim klanom uhapšenog Veljka Belivuka. Kontrola se obavlja praktično 24 sata, a najveći broj poštenih policajaca se raduje tome, jer im je stalo da se MUP očisti od onih koji su zloupotrebljavali službeni položaj i bacili sijenku na čestite kadrove. U panici su oni koji nisu čisti i znaju da im slijedi sankcija – kaže izvor.

Dodaje da, kada se kontrole sprovedu, one koji su bili umiješani u nelegalne poslove očekuju suspenzije i procesuiranje u skladu sa zakonom. Takođe, sagovornik Kurira navodi da će se posebno ispitati ljudi koji su radili s bivšom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović, kao i sa uhapšenim zamenikom načelnika SBPOK Goranom Papićem.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je juče da borba s kriminalom neće stati i da policija neće žmuriti ni na jedno krivično djelo, bez obzira na to ko ga je počinio. Vulin je ocijenio da kriminalna grupa Belivuka nije obična organizovana grupa, već „da su to sadisti i ubice kojima se sviđa to što rade“. Ministar je rekao da će tokom ovog mjeseca MUP raspisati konkurs za još 170 policajaca.

– Za nekoliko mjeseci, kada policajci prođu posebne obuke za pozornike, čitav Beograd biće pokriven pozornicima i glavni grad će imati pozorničku infrastrukturu. Time će se podići standard policajaca koji rade u Beogradu. Policija neće da žmuri ni na jedno krivično djelo bez obzira na to ko ga je počinio, ali nećemo da dozvolimo da se u javnost izlazi s lažima – istakao je Vulin.

(Kurir)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.