Cirkus opozvanih ambasadora: Pajović i Vlahović ukrali ključeve i pečate ambasade!

15

Službenici Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Crne Gore, u prostorijama crnogorske ambasade u Kini, pokušali su da pronađu i preuzmu pečat i službena akta, kako pristup njima ne bi imao opozvani ambasador Darko Pajović, koji se u Kini sada nalazi kao običan građanin. Pretres je obavljen po nalogu rukovodstva Ministarstva vanjskih poslova.

Međutim, kako saznaje IN4S iz pouzdanih izvora, Pajović je ipak zadržao pečat, automobil, ali i karticu za plaćanje u Pekingu. Po riječima izvora našeg portala, on se danima ne javlja na telefon, a službenici ambasade ne znaju gdje se on nalazi.

Slična situacija se dešava i u Vatikanu. Naime, prema informacijama kojim raspolaže IN4S, opozvani ambasador Miodrag Vlahović je promijenio bravu i niko ne može da uđe u prostorije ambasade. Za njega se ne zna da li je u zgradi ili van nje, ali službenici ambasade zasigurno nisu u zgradi na svojim radnim mjestima.

Posljednjom instrukcijom MVP-a ambasadorima je zabranjen pristup ambasadi, a istovremeno je od njih zatraženo da izvrše primopredaju dužnosti, sačine zapisnike, utvrde stanje na bankovnim računima, predaju bankovne kartice i ostalo, i da se o tome sačini zapisnik.

Vlada premijera Zdravka Krivokapića predložila je sredinom decembra opoziv sedam ambasadora koje je imenovala bivša vlast koju je dominantno činila Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića, a, prema Zakonu o vanjskim poslovima, taj ukaz treba da potpiše upravo Đukanović kao predsjednik države, što je on odbio da učini. Obrazlažući odluku da ne potpiše opoziv, Đukanović je 4. januara naveo da se kompletan materijal koji mu je dostavljen, u suštini, sastoji od jedne rečenice i da je nerazumljiv.

Iz Ministarstva vanjskih poslova su tada ocijenili da Đukanović odbijanjem da potpiše opoziv sedam ambasadora opstruira Vladu u sprovođenju vanjske politike zemlje.

MVP: Prisvajanjem ključeva, pečata, vozila i odbijanjem da se vrate u Crnu Goru, pokušavaju iznova kompromitovati državu i njenu diplomatsku službu

Iz Ministarstva vanjskih poslova su za portal IN4S komentarisali ovaj slučaj. Njihov komentar prenosimo integralno:

„Ambasadori Miodrag Vlahović i Darko Pajović još uvijek ne prihvataju činjenicu da ih je Vlada opozvala sa mandata u Vatikanu, odnosno u NR Kini zaključno sa 15. februarom, već su odlučili da u svom posjedu zadrže ključeve ambasade, pečat i službeno vozilo, što predstavlja svojevrstan presedan u ponašanju diplomatsko-konzularnih predstavnika.

Podsjećamo da su ignorisali instrukciju Ministarstva vanjskih poslova, kojom je naloženo da predaju dužnost do 15. februara i završe sve preostale obaveze.

Privremeni otpravnici poslova su uvidjeli da nema pečata u tim ambasadama i o tome odmah informisali Ministarstvo vanjskih poslova, pri čemu su još jednom zatražili od pomenutih ambasadora da postupe u skladu sa instrukcijom.

Prisvajanjem ključeva, pečata, vozila i odbijanjem da se vrate u Crnu Goru, pokušavaju iznova kompromitovati državu i njenu diplomatsku službu.“

15 Comments
 1. Velimir komentariše

  Podnesite KP i raspisite potjernice. To je drzavni udar.

  22
  1. Darinka komentariše

   Interpolove potjernice i hapsenje

   12
  2. Darinka komentariše

   Intrpolova potjernisa. To nije njihova imovina i moraju postovati svoju Vladu.

   11
  3. Kontra revolucija komentariše

   Nikad nisu ni bili ambasadori !.
   Sluzili su kao špedicija za prenos Milovog opljackanog novca na druge destinacije !.
   4, 5 miliarde su nekoliko tona papirnog novca koje je trebalo iz drzave premestiti, nije to malo !.
   A moglo je samo diplomatskim depešama !.

 2. Onako usput komentariše

  Tako to biva kada se najavi i da vremena “protivnicima”.Koliko puta treba da budu nasamareni ovi magarci sto sada zaduzuju fotelje u vlasti i sto nas sve zajebavaju , pa da savladaju prosto gradivo za uzrast obdanista?!

  Prvo su dali vremena , kod preuzimanja vlasti , da bagra ocisti tragove lopovluka , muljaza , pracenja ljudi i sl.Onda su im dali vremena kod odlaganja sjednice zbog PG skupstine , sada se opozvane diplomate sprdaju sa njima , a ostaje da sacekamo i vidimo sta ce im tek Katnic , Lazovic i ostali napraviti kada im vec ovako zdusno davaju vremena i produzuju rokove njihove smjene!

  Da su sada izbori za predsednika i da nema 3.kandidata , a jedino da se moze glasati za Mila ili Zdravka , izlaznost bi bila 13% , Milo imao 99.7% , a Ameba Zdravko 0.03% 😉

  17
  2
 3. Milica komentariše

  Ocekivano, navikli su oni da uzimaju sto im ne pripada!

  11
  1
  1. Vojo komentariše

   Ne samo oni..😂😷

 4. Rade komentariše

  Da nije Katnit Tuzilac a ministar policije Sekulovic ne bi ova olos od ambasadora ni pomislila da se ovako gica no bi dopuzali u CG ali posto vide koliko je nova vlada mekana onda sta ce nego da se sprdaju. Lise Braticke, Stijovica i Borovinic Bojovicke ove druge kao da je Lomi licno postavio.

  11
 5. Darinka komentariše

  To je krajnja drskost te elite. Kp i Milivoja u proces.

 6. Marko komentariše

  Ma je li moguće? Ne optužujte nevine ljude😂

 7. Gojko komentariše

  Drogirani Pajović

 8. Rodjo komentariše

  Naučio Darko da se sve može kupiti i prodati.

  10
  1. Vojo komentariše

   Oduci ce se brzo.

 9. Bojan komentariše

  Oni su zvanicno sad lopovi, sta se ceka? Interpolovu potjernicu za drzavnih tajni kradju i bjekstvo s drzavnim kolima( kradja) i kartica ( kradja) zamjena brave( kradja i sabotaža) kineski mvp i Interpol kao i Italijanski,ako ona gnjida nije skrivena dje su pavelica krili pacovskim kanalima

 10. MIKI komentariše

  Kakva drzava, takvi ambasadori, tuzna li si mrco goro.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.