Ciklon „Sara“ se nadvija nad Moskvom: Prijeti kolaps

Ciklon „Sara“ se nadvija nad Moskvom: Prijeti kolaps

Ciklon „Sara“ će u ruskoj prestonici u nedelju donijeti obilne sniježne padavine, ali se najsnažniji nalet ciklona očekuje u ponedeljak ujutru, saopštio je stručnjak iz meteorološkog centra „Fobos“ Evgenij Tiškovec.

Prema njegovim riječima, oblačno vrijeme će se zadržati u Moskvi noćas i u nedelju u jutarnjim časovima, ali bez značajnijih padavina. Noću se očekuje slab mraz – temperatura vazduha u Moskvi će pasti na dva do četiri stepena Celzijusa ispod nule.

Međutim, kako je objasnio Tiškovec, u popodnevnim časovima u nedelju Moskvi će početi da pada snijeg, a uveče će vetar jače duvati. Mećava će dovesti do smanjene vidljivosti na putu. Temperatura preko dana neće prelaziti preko nule.

Tiškovec ističe da se snažniji nalet ciklona „Sara“ očekuje u noći između nedelje i ponedeljka.

„Sniježne padavine će se intenzivirati u vrijeme jutarnjeg špica, vidljivost će se smanjiti i iznosiće manje od jednog kilometra, na putevima će biti smetova što će prouzrokovati zastoje, kao i prekide u vazdušnom saobraćaju. Minimalna temperatura iznosiće od minus jedan do minus tri stepena Celzijusa, preko dana padavine će oslabiti. Duvaće jugozapadni vjetar, brzinom od četiri do devet metara u sekundi“, izjavio je stručnjak.
Meteorolog upozorava na pad vazdušnog pritiska, što će se negativno odraziti na meteoropate.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *