CGO: Šta sve može statu o RTCG u jednu običnu sedmicu

0

Savjet RTCG usvojio novi Etički kodeks za koji je Sindikat medija Crne Gore ocijenio da su njegova pravila suprotna Ustavu, Zakonu o radu, Opštem kolektivnom ugovoru i Kolektivnom ugovoru RTCG i ponudio besplatno zastupanje za one svoje članove protiv kojih rukovodstvo RTCG pokrene postupak pozivajući se na ovaj Etički kodeks, saopštio je Centar za građansko obrazovanje CGO.

“Jedina članica Savjeta RTCG koja je problematizovala ovaj dokument bila je Marijana Camović Veličković, dok ostali iz rukovodstva RTCG čvrsto stoje na liniji sužavanja sloboda i nivoa transparentnosti u ovoj kući”, kažu u CGO.

“Ombudsmanka RTCG usvojila prigovor Media Centra zbog toga što RTCG nije izvjestila da je komesarka za ljudska prava Savjeta Evrope, Dunja Mijatović, bila u posjeti Crnoj Gori i tom prilikom kritikovala stanje na RTCG”, navode iz CGO.

Naglašavaju da je postala praksa da se u najgledanijim informativnim emisijama RTCG skrivaju kritike na račun rukovodstva koje dolaze sa kredibilnih evropskih adresa, ali i iz Crne Gore, a izuzetak da to kao neprofesionalizam označi Ombudsmanka RTCG.

“RTCG dobio još jedno upozorenje zbog gaženja pravosnažnih sudskih presuda – od Zajedničkog konsultativnog odbora Evropske unije i Crne Gore, koji je nakon sastanka održanog ove sedmice u Podgorici, pozvao RTCG da ispoštuje pravosnažne sudske presude koje se odnose na izbor generalnog direktora direktora Borisa Raonića“, ističu u CGO.

Napominju da je pravosnažnim presudama sudova, kao i mišljenjem ASK, potvrđeno je da je Raonić nezakonito na poziciji generalnog direktora RTCG.

“Koga je i čime Raonić zadužio da poslije svega ostaje na istoj funkciji?”, pitaju u CGO.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.