Četiri načina na koje sami sebi stojite na putu ka sreći u ljubavi

0

Sigurno ste već čule izjave poput: „Svi dobri muškarci su već zauzeti!“ Međutim, ono o čemu mnogi ne razmišljaju jeste da žene često biraju pogrešne partnere. Evo nekoliko načina na koje same sebe možete sabotirati u potrazi za pravom ljubavi.

Iskrivljujete realnost

Ako muškarac jasno izrazi da nije spreman za ozbiljnu vezu, trebalo bi mu vjerovati. Ne treba to shvatiti kao izazov u kojem će se zaljubiti u vas i shvatiti da ste ključ njegove sreće. Ako vi želite ozbiljnu vezu, a on to ne želi, bolje je tražiti dalje.

Prihvatate neprihvatljivo ponašanje

Ako vas partner vređa, ignoriše ili omalovažava, ne bi trebalo da ga opravdavate. Ako smatrate da zaslužujete ljubav, trebali biste se distancirati od takve osobe.

Prihvatate manje nego što zaslužujete

Ako niste potpuno zadovoljne trenutnom vezom, opravdavanje situacije rečenicom „može i gore“ može vam stajati na putu ka pravoj sreći. Ponekad muškarac koji ne usrećuje vas možda jeste srodna duša neke druge žene.

Ne znate tačno šta tražite

Ako niste sigurne koje kvalitete treba da ima vaš idealan muškarac, to je u redu. Međutim, umjesto forsiranja veze, bolje je istraživati i otkriti šta tačno želite od partnera.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.