Cetinjska URA: SDP širi dezinformacije, FCJK nastavlja da radi

1

Iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA su odgovorili na reagovanje SDP-a u kom navode da je udar na Fakultet za crnogorski jezik, uz podršku URE, dio planirane akcije potiranja crnogorskog identiteta.

“Nakon jasnog stava Vlade Crne Gore da Fakultet za crnogorski jezik i književnost nastavlja da radi i da se to ne dovodi u pitanje, potpuno je besmisleno i krajnje neozbiljno saopštenje SDP-a, starog-novog privjeska DPS-a, kojem je URA trn u oku i kojoj pripisuju sve svoje grehove”, piše u saopštenju.

Iz cetinjske URE ističu da je SDP-u kao jedina slamka spasa ostalo širenje dezinformacija i pokušaj da najjeftinijim manipulisanjem i igrom sa nacionalnim osjećanjima građana pribave cenzus za sebe.

“Imali su priliku da doprinesu Crnoj Gori kroz stečeno punoljetstvo u vlasti i vidimo gdje su je doveli. Držali su kesu dok se pljačkala Crna Gora i sa koalicionim partnerima ostavili pustoš iza sebe. Zbog toga danas finansije u Crnoj Gori izgledaju kao pustinja Gobi i zato se kasni sa isplatama kulturnim stvaraocima”, navode.

Iz cetinjskog odbora URE napominju da FCJK nastavlja da radi i da se bavi svojim poslom.

,,Očigledno na veliku žalost SDP-a, imajući u vidu pizmu i sujetu koja ih svakodnevno izjeda i šteti ličnom i političkom ugledu”, zaključuju u saopštenju.

1 Comment
  1. Kontra revolucija komentariše

    Ne znam ko je gori SDP ili vi iz URAe ?.
    Svi ste vi neki cudni gradjanci a ne gradjani !.
    Bolje da ste “gradjevinari” doprineli bi barem rastu ekonomije u drzave !.
    Ovako ste samo ulizice, ucenjivaci, i foteljaši !!!.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.