Cetinje: Samostalna izložba “Preobražaj” likovne umjetnice Sandre Bošković

0

Centar za kulturu Prijestonice Cetinje organizuje samostalnu izložbu likovne umjetnice Sandre Bošković.

Izložba slika pod nazivom „Preobražaj“ biće otvorena u galeriji Centra 20. februara 2024. godine u 18h.

Sandra Bošković je rođena na Cetinju, 1994. godine. Trenutno pohađa master studije na FLU na Cetinju. Bavi se slikanjem, pisanjem, video radovima i fotografijom.

„Preobražaj“ predstavlja istraživanje o najsavršenijem postignuću prirode, ljudskom tijelu, kroz njegove biološke procese, inspirisane sopstvenim iskustvima. U nematerijalnoj biti čovjeka je preplitanje razuma i duha, dok tijelo predstavlja materijalizaciju tog odnosa. Upravo taj fenomen trenutka u kojem se tijelo izražava, umjetnica pokušava da razumije i objasni.

Stvaralački put umjetnice, prodire u reproduktivne dubine i tajne koje proces stvaranja novog života donosi, na fizičkom, emocionalnom i duhovnom, nivou. Unutar tih beskonačnih mogućnosti, akcentuje promjene, kao što su: trošnost, razvoj, međusobno djelovanje dva tijela, razvijanje jednog tijela unutar drugog, život fetusa u utrobi, paralelno djelovanje duha i tijela…

Ovo je četvrta izložba CZK-a organizovana na osnovu Javnog poziva, sa ciljem podrške mladim i neafirmisanim likovnim stvaraocima sa Cetinja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.