CEDIS: Potrošnja u avgustu na nivou julske

0

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u avgustu preuzeli ukupno 271.112.200 kWh električne energije, što je na nivou julske potrošnje i tri odsto više u odnosu na energiju preuzetu tokom istog perioda prethodne godine, saopštili su iz CEDIS-a.

Najviše električne energije, oko 34 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada, Tuzi, Zete i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 403.574 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u avgustu realizovale 2.249 intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 186 hiljada evra.

Na distributivnu mrežu je tokom avgusta priključeno 554 novih korisnika.

Tokom avgusta izvođeni su 145 hiljada eura vrijedni radovi na izgradnji trafostanice “Konik – Stari Aerodrom III”. U istom periodu su bili aktuelni postupci javnih nabavki za devet projekata čija je vrijednost procijenjena na oko 837 hiljada evra, od čega će najviše sredstava biti izdvojeno za izgradnju trafostanice 10/0,4 kV “Nova 4” sa priključnim 10kV vodom, u podgoričkoj opštini.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 204 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 339 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 428 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.