CEDIS neće raspravljati o dodjeli stambenih kredita i sistematizaciji radnih mjesta

1

Menadžment Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) odlučio je da povuče sa dnevnog reda sjednice Odbora direktora tačke koje se tiču sistematizacije radnih mjesta i stambenog pravilnika.

To je na današnjem sastanku saopštio izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović predsjednicima Sindikata tog preduzeća Igoru Mijuškoviću i Beširu Kajeviću.

„Predsjednici sindikata Igor Mijušković i Bešir Kajević završili sastanak kod izvršnog direktora, gdje ih je isti informisao da će se danas sa dnevnog reda sjednice Odbora direktora povući tačke koje se tiču sistematizacije i stambenog pravilnika“, informisao je Nikola Šoć, inženjer za održavanje komunikacionih veza I – ŠUMI u CEDIS.

Podsjećamo, na dnevnom redu sjednice Odbora, a u koji je Pobjeda imala uvid, je prva tačka pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, a druga pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih kojem se oštro protivi Sindikat.

Po novom pravilniku o sistematiziciji predviđeno je da ukupan broj radnika bude čak 1.926, odnosno 300 više nego što je trenutno, a čak za 600 više nego u momentu promjene vlasti na parlamentarnim izborima.

„Takođe, gotovo svim radnicima su povećani koeficijenti što znači i znatno veće, ionako dosta visoke plate“,  kažu izvori.

Drugom tačkom dnevnog reda bilo je predviđeno razmatranje izmjena i dopuna Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zapošljenih kojem se oštro protivio Sindikat.

Sindikat tog preduzeća je ranije menadžmentu kompanije uputio dopis u kome navode da su iznenađeni i zatečeni takvim načinom rada na izmjenama i dopunama Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zapošljenih, bez učešća predstavnika sindikalnih organizacija CEDIS-a čime su ugrožena prava većine zapošljenih.

1 Comment
  1. Plotari komentariše

    Umjesto da se procesuiraju ,nema vise .drugim rijecima do sad se moglo a visee ne ,a oceli se procesuirat ne.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.