CEDIS donirao 3.630 evra risanskoj bolnici za nabaku sterilizatora

0

Crnogorski elektrodistributivni sistem svojim odgovornim odnosom prema društvu, nastavlja da unapređuje i pomaže važne životne segmente i time doprinosi boljem kvalitetu života kako pojedinaca u njoj tako i zajednici u cjelini. tako je juče  u Risnu dodijeljena donacija JZU Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković“, kao svojevrsna potvrda opredjeljenju Kompanije da će zdravstveni sistem biti među prioritetima kada je u pitanju ulaganje u zajednicu u kojoj posluje CEDIS.

Ugovor o donaciji vrijedan 3.630 eura za nabavku dva sterilizatora Titanox, potpisali su Vladimir Ivanović, v.d. izvršnog direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema i doktor Vlado Popović, direktor Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković“.

“Naša kompanija se trudi da doprinosi boljitku, ne samo kvalitetnim servisom distribucije električne energije, što nam je osnovna djelatnost, nego i spremnošću da budemo od pomoći svima koji rade za dobrobit crnogorskog društva, a zdravstvene ustanove, poput Bolnice u Risnu, svakako su od prvorazrednog značaja za našu zajednicu. Bolnica “Vaso Ćuković” je od svog nastanka prepoznatljiva po stručnosti i kvalitetu usluge, pa je time zadovoljstvo da smo dio ove priče, još i veće. Darivanje drugome i darivanje za dobrobit zajednice je osnovna ljudska vrijednost a ulaganjem u ovu zdravstvenu ustanovu čuvamo i sjećanje na njenog osnivača i dobrotvora Vasa Ćukovića kome je darivanje drugima bilo životna vodilja. Vjerujem da će kupovina sterilizatora za koje je novac opredijeljen bolničku uslugu učiniti još kvalitetnijom “, istakao je Vladimir Ivanović, izvršni direktor CEDIS-a.

Direktor JZU Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“, dr Vlado Popović zahvalio se na podršci izrazivši posebno zadovoljstvo što će donirana sredstva biti upotrijebljena za nabavku neophodne opreme.

“Donacija je ispunila svoju misiju i opravdala očekivanja naše ustanove. Donirana sredstva doprinose podizanju nivoa kvalilteta pružanja zdravstvenih usluga našim pacijentima i boljim uslovima za rad zaposlenima. Vi ste prepoznali naše potrebe, kao i potrebe drugih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, vaša društvena odgovornost, iskazana na ovaj način, je na dobrobit svih. Nabavkom sterilizatora Specijalna bolnica će dodatno osavremeniti pristup liječenju i stvoriti uslove i ambijent kakav dolikuje njenom renomeu i kakav zaslužuju njeni pacijenti. A naša profesionalnost i posvećenost u liječenju svih pacijenata dokaz su da zaposleni u našoj ustanovi zaslužuju dobre uslove za rad “, istakao je dr Popović, direktor JZU Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“.

I prethodne godini CEDIS je opredijelio donaciju u vrijednosti od preko 8 hiljada eura bolnici “Vaso Ćuković” i tako podržao napore ustanove za nabavku neophodnih instrumenata za hirurgiju kičme. Ne treba se zaboraviti da je i sama bolnica izgrađena zahvaljujući donaciji jednog od najvećih dobročinitelja sa naših prostora, Vasa Ćukovića, čije i nosi ime.

Crnogorski elektrodistributivni sistem od svog nastajanja prije osam godina, na različite načine pomaže unapređenju zajednice a naročitu pažnju posvećuje zdravstvenom sistemu. Napominjemo da je CEDIS i ove godine kroz razne projekte, osim bolnici “Vaso Ćuković”, pomogao i pružio podršku Domu zdravlja Glavnog grada, Klinici za onkologiju i radiologiju, Kliničkom centru Crne Gore i dr.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.