Čavoški: Otkriti Milove malverzacije, smijeniti sve direktore, kontrolisati popis, onda ići na nove izbore

6

Akademik SANU dr Kosta Čavoški smatra da nova vlast u Crnoj Gori mora da ide postupno, ali odlučno ka razgradnji Đukanovićevog sistema vlasti i uspostavljanju novog sistema koji će kontrolisati popis 2021. godine i nakon toga ići na nove izbore da bi se konstituisala nova većina, sa ili bez Dritana Abazovića, lidera GP URA, piše Pobjeda.

“Savjetovao bih novoj vlasti, kada konstituiše novu vladu, prvo što treba da uradi je da smijeni direktora RTCG, a onda da taj novi direktor imenuje nove urednike informativnog programa, oni da nađu neke nove novinare, koji će se baviti istraživačkim novinarstvom i razotkrivati se nezakonitosti koje je radio Milo Đukanović i njegove prišipetlje i podguzne muve”, istakao je Čavoški gostujući u emisiji Skeniranje na privatnoj srpskoj televiziji Helmcast.

Čavoški smatra da, iako je nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić najavio da neće biti osvete i revanšizma, istraživački novinari treba da otkriju otkuda Milu Đukanoviću i “njegovim prišipetljama i podguznim muvama tolike pare“.

“Po svoj prilici postoje velika sredstva na stranim računima, u tim “sejv heven zonama“, “sigurnim lukama“ – Zanzibar, Zelenortska ostrva, Luksemburg, Švajcarska. Treba pokrenuti odgovarajuće krivične postupke, uz međunarodnu pravnu pomoć i dobiti podatke, koja su to sredstva i ko je uložio ta sredstva i odakle pare. Onda bi se Milo Đukanović našao u vrlo neprijatnoj situaciji. Doduše, sada se protiv njega ne može voditi postupak, ali se može osramotiti”, smatra Čavoški.

Govoreći o budućim potezima nove vlasti, Čavoški je ubijeđen da će biti velikih promjena državne orijentacije, ali savjetuje da se ide postupno. Ocjenjuje da su prve izjave, da neće biti povlačenja priznanja Kosova i promjene državne strategije, samo taktički manevar.

“Odbijanje povlačenja priznanja Kosova je samo taktika, koja je potpuno razumljiva i dobra. Opozicija neće, što bi se reklo u kartanju, da se unaprijed adutira, nego čeka priliku. Dobar dio srpske opozicije bio je protiv priznanja samozvane kosmetske države i protiv ulaska Crne Gore u NATO. U ovom trenutku, naročito zbog Dritana Abazovića i njegove stranke koja je treća jedinica buduće vlasti, mora se biti veoma obazriv. U ovom trenutku je najvažnije da se raščisti sve što je Milova ostavština. Ne samo promijeniti direktora televizije, nego i sve direktore svih javnih preduzeća gdje se raspolaže parama, da se zatim vidi kako stoji stvar sa direktorima osnovnih i srednjih škola i vidjeti ko sve tu zaslužuje da bude direktor. Prema onima koji su bili prišipetlje Milove vlasti treba biti strog. Treba vidjeti kako stoji stvar sa ambasadorima, kada kojem ističe mandat, ko može da se povuče sa sadašnjeg položaja”, savjetuje srpski akademik.

6 Comments
 1. Prle komentariše

  Tačno tako !

  14
  4
  1. Гром komentariše

   Није само Абазовић и Бечић је на истом фону као и Абазовић, исте газде им командују као и ДПС-у…

   8
   2
 2. Peconijevi Telohranitelji komentariše

  Veoma dobra ocjena pocetnog rada Krivokapica, Becica i Abazovica uz istovremeno koristan savjet kako da startuje nova vlast u CG. Redosljed predlozenih poteza je zaista pouca. Ja licno vjerujem da ce i Abazovic tokom vremena “leci na rudu” jer ce srpska pozicija sve vise ojacavati.

  11
  4
 3. Boka di Cataro komentariše

  Ovaj je još živ.

  5
  9
 4. Darko komentariše

  Popusi smradu stari raspali !!! Jebo vas Vucic olosi jedna bez morala !!!!
  Platicete za sve ovo prije ili kasnoje
  Govnari

  4
  7
 5. Traktorist komentariše

  Stara te jbm pa napravi to u smrxiji, teraj se bre u 4lpm

  4
  6
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.