Carević: Zakazao sam dva sastanka prije sjednice Skupštine, Demokrate se nijesu pojavile!

0

“Demokrate pokušavaju da operu svoju prošlost, svoje nečinjenje. Posljedice njihovog nerada mi ne želimo da prenesmo na građane Budve, posebno ne na mještane koji u istrpjeli dosta svih ovih decenija”, kazao je predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević za CDM.

Podsjećamo, osam odbornika Demokratske Crne Gore u Budvi napustilo je juče skupštinsko zasjedanje koje je nakon toga prekinuto odlukom predsjednika Skupštine opštine (SO) Krsta Radovića (Demokratska Crna Gora).

Carević je kazao CDM-u da su Demokrate upoznate sa stavovima DF-a.

– Na odborima za pripremu ove sjednice su jasno znali naše stavove po tom pitanju. Kao odgovorni ljudi, ja sam kao predsjednik Opštine zakazao dva sastanka, nijesu se pojavili, niti su rekli da neće doći, istakao je on.

On dodaje da Demokrate opstrukcijom samo spinuju priču da Demokratski front sarađuje i pravi koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista.

“Svi u crnoj Gori znaju da nije tako. Demokrate prave opstrukciju od prvog dana. Nijesu preboljeli one dječije bolesti. Teško im je pada ta rotacija, još nijesu preboljeli tu odluku. To čine još mnogo prije mog postavljenja. Žalimo što imamo takvog koalicionog partnera. DF i ja ćemo se držati zakona, a nijedan privatni interes neće proći a da je na štetu grada i građana. Zakon i riječ se moraju poštovati”, poručio je predsjednik Opštine Budva.

Kako Demokrate funkcionišu, najbolje se, kaže Carević, vidjelo kako su vodii Kotor.

“To pokušavaju i ovdje. Uplašili su se. Nijesu očekivali da će grad da funkcioniše normalno i korektno uprkos njihovim opstrukcijama. Plaše se našeg uspjeha pa zato vrše opstrukciju, jer računaju da tako na izborima mogu vidjeti neku svoju šansu”, naglašava Carević.

On ističe da je jako bitno da se zna ko se trudi da radi u ineteresu građana, a ko radi kontra toga.

“To građani prepoznaju. Ovakav odnos ne obećava. DF i ja dajemo svoj maksimum da dovedemo mandat do kraja, da radimo u interesu grada i građana”, zaključio je budvanski čelnik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.