Carević: Vlada Zdravka Krivokapića je trebala i morala da bude odlučnija da ne dozvoli Milu da se konsoliduje!

14

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević kazao je da će centralni događaj u ovoj godini biće lokalni izbori u Nikšiću.

– To je veliki zadatak koji je pred nama. Nikšić je grad iz kog dolaze i Milo Đukanović i svi najjači ljudi iz javnog i podzemnog svijeta. Nikšić je centar dešavanja i mislim da je veoma važno da se baš tu potvrdi pobjeda na parlamentarnim izborima. Pobjeda u Nikšiću, kao poslednji udarac DPS, svakako bi bila od velike važnosti.

Da li ste zadovoljni dosadašnjim radom nove Vlade?

– Prošla godina nam je bila burna po mnogo čemu, ali ono što je sigurno, najviše ćemo je pamtiti po padu režima Mila Đukanovića. Nadam se da to za Crnu Goru znači i oslobađanje od hobotnice, zvane DPS, koja je Crnu Goru gušila prethodnih 30 godina. Ali i tu moramo biti pažljivi. Gospodin Đukanović nije nimalo naivan, moramo biti veoma oprezni. Sadašnja vlada, sa Zdravkom Krivokapićem na čelu, krenula je novim putem, vidjećemo u kom pravcu će to ići. Što se mene tiče, ja sam neko ko dolazi iz privatnog sektora i kod mene se neke stvari rešavaju brže, po kratkom postupku. Tako mislim i da je sadašnja vlada neke stvari trebalo malo brže i energičnije da uradi jer što protivniku date više vremena, to samo njemu ide u prilog. Međutim, ja nisam tu da mnogo odlučujem, gospodin Krivokapić je tu sa svojim timom, on ima maksimalnu podršku i nadam se da će u budućem periodu DPS biti samo ružna istorija Crne Gore.

Šta je to što je ključno, što bi nova vlada morala da uradi u narednom periodu?

– Ja mogu da kažem šta bih ja uradio. Ne želim time da umanjim značaj i rad sadašnje vlade, ali ja bih to po kratkom postupku. Sve bih smijenio, bez čekanja. DPS je računao da će doći vrijeme kad će pasti njihova vlast, pa je svoje kanale svuda provukao. U policiji, tužilaštvu, sudstvu. Znam da su gospodinu Krivokapiću ruke vezane, ali smatram da se mora brže i žustrije djelovati. I znam da bi smenjivanje možda bilo kršenje nekih zakona, međutim, kršio ih je i Đukanović 30 godina. Uzeli su nam jezik i pismo, Crkvu nismo smeli da damo.

Učestvovali ste na litijama i borili se za svetinje. Kakav je bio vaš odnos s mitropolitom Amfilohijem?

– Moja porodica je cijeli život uz Crkvu. I to svi znaju. Meni je Crkva iznad svega. Ja sam 2015, kada je taj sramotni zakon dat na raspravu, shvatio da se radi o ozbiljnoj stvari i znao sam da se u borbu za svetinje moram uključiti. Uzeli su nam i jezik i pismo, ostala je još Crkva. To se nije smjelo dati. Uz poziv gospodina Andrije Mandića sam se upustio u litije. Zajedno sa Crkvom i mitropolitom krenuo sam u borbu. Organizovali smo sve one litije i to je zaista bilo veličanstveno. To je nešto što se ne može opisati, moralo se doživjeti. Imao sam do zadnjeg dana odlične odnose s mitropolitom Amfilohijem, ali i s pokojnim patrijarhom Irinejom. Od njega sam 2015, na preporuku mitropolita Amfilohija, dobio Orden Svetog Save, na to sam posebno ponosan.

Izvor: Srpski telegraf

14 Comments
 1. Bot23 komentariše

  Pogledajte taj oštri pogled,
  To držanje, tu markantnost.
  Carevića za predsjednika.
  Samo dok slike ima a tona nema

  6
  19
  1. Rus komentariše

   Tako je, Bato. Čvrsta namjera je neophodba da bi se zaista raščistilo sa kriminalcima iz bivše vlasti.

   12
   4
 2. Demonizacija komentariše

  A zasto da nema tona? Ima Bato puno toga da kaze pogledajte mu familiju, djecu, nidje skandala, a ne kao djeca pojedinih funkcionera. Kakav je covjek samo mu djecu pogledaj. E sad sto nije ugladjen ka ovi vasi dzemperasi vjerovatno jer je puno radio da stekne pa nije ima kad, a ovi sto su imali kad su puno i sklapali pa su mogli da se uglade od nasih para razumijes? I sve je istinu kazao gubi se vrijeme

  23
  5
  1. Bot23 komentariše

   Zato što čini prave stvari na pogrešan način, tako da rezultat njegovih činjenja je greška- šteta

   3
   9
 3. Jovana komentariše

  Carević je u pravu. Vlada Zdravka Krivokapića je trebala odlučnije i energičnije da radi, a e da Milu daju vremena da se “vrati”. Najveća kazna za CG u političkom smislu bio bi povratak Mila na vlast.

  16
  5
 4. Nikac komentariše

  Bravo, Careviću. Samo oštro treba.

  12
  5
 5. Milusa komentariše

  Zdravko se pokazao mlak, ozivio neke nade da mogu uzeti bar 20% u Niksic. Prijatelji Niksica glasajte ZA BUDUCNOST NIKSICA!

  5
  6
 6. Nikodim komentariše

  Gospodin Carevic govori cinjenicno. Profesor je mazio ove iz DPS i tako je dozvoli Milu da se povrati na kratko. Zato u NK narod lora da ga porazi, jer je u pitanju i Crkva!

  11
  4
 7. Litijas komentariše

  U ovom trenutku je ugrizena Crkva, zato slozno i hrabro porazimo Mila u Niksicu. Ja sam neko ko je podrzaa profesora ali ovo njegovo milovanje DPS-a dovodi sve u opasnost, tako da je izgubio podrsku moje familije!

  7
  3
 8. Lorena komentariše

  Potpuno ispravan stav. Bravo Bato! Eftikasnost i brzina su ono sto donosi promjene i napredak. To se mora uraditi i u ovom nasem slucaju. Nema cekanja.sto se duze ceka da se preuzmu neke stvari to je gore po nas a bolje za nase protivnike.

  10
  4
 9. Los Angeles Vasojevici komentariše

  Bravo Bato Care,samo huntu dps sd sdp po kratkom postupku i da se narod okrene privredi ekonomiji razvoju! Boze zdravlja za predsjednika CG! Srpska Sparta Niegoseva Crna Gora pobjedjuje

  4
  2
 10. LipaLipa komentariše

  … nas Zdravko, musketar, … svi na jednog, … jedan za sve, … Bato, Bato ti si nase zlato, … konsolidovao se Milo, … tako nam se svi “prijatelji” konsolidovali, … no mora se bacit kamen, … politika je kurva velja, … malo levo, malo desno, … nikad casno i posteno, … aj’ zdravo. …

  2
  1
 11. Marko komentariše

  Vlada da se ugleda na Carevića i sistem u opštini Budva!

  1
  1
 12. Milica komentariše

  Upravo tako Bato, mora se mnogo odlucnije protiv Mila nema sa njim dogovora, on ce uvijek gledati da izvuce deblji kraj…ne smiju se napraviti greske koje bi uzrokovale povratak DPS-a!

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.