Carević: Veliko hvala bratskoj Srbiji na pomoći

5

Na zahtjev predsjednika Opštine Budva Marka Carevića koji je podržala Ambasada Srbije u Crnoj Gori i ambasador Vladimir Božovic, Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku da se hotel Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije “Beograd” u Bečićima ustupi i stavi na raspolaganje Opštini Budva za privremeni karantin za Opštinu Budva.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević zahvalio se u ime Opštine Budva i njenih građana državi Srbiji za prostor koji je ustupljen za karantin. Praktično istog dana kada smo uputili zahtjev, bez ikakve dileme i zadrške, stigao je pozitivan odgovor čime je Srbija dokazala da stoji uz Crnu Goru i da možemo računati na njenu podršku.

Međusobna solidarnost i zajedništvo naše dvije države i našeg naroda potvrđena je i ovim primjerom nesebične podrške koja je uvijek dolazila kada smo se nalazili u teškim trenucima. Naše neraskidive veze uvijek su jačale u izazovnim vremenima, kada smo upućeni jedni na druge, uvijek pružali ruku podrške. Čini mi posebno zadovoljstvo što je to slučaj i ovog puta kada zajednički prolazimo kroz poteškoće borbe sa pandemijom korona virusom. Rukovodstvo Republike Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem još jednom je pokazalo državničku i svaku drugu odgovornost prema našem narodu, ne samo u Budvi već i u čitavoj Crnoj Gori, kada je odlučeno da se avionima Republike Srbije preveze i humanitarna pomoć Kine Crnoj Gori. Ovo je zaista svijetli primjer bratskog odnosa Srbije prema Crnoj Gori. Takođe, podravljam spremnost Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore da se avionima Montenegro airlines-a prevezu i državljani Srbije iz gradova i destinacija Evrope gdje Crna Gora preuzima svoje državljane. Poruka zajedništva, međusobne podrške i solidarnosti ohrabrenje je za naše buduće odnose i pokoljenja koja dolaze.

Predsjednik Opštine Budva istakao je važnost solidarnosti u ovom trenutku i odgovornosti svih građana, uz nadu da će se Crna Gora i Srbija izboriti u najskorije vrijeme sa epidemijom virusa Covid-19 sa što manjim posledicama po zdravlje naših građana.

5 Comments
 1. ćipur komentariše

  a koliko je ruzan ovaj carevic toliko je i glup
  lijepo bi ti srbi pomogli jedva dadose sto nije njihovo a ne da daju njihovo ne budi tupav razmisli vanredno stanje i sto bi se oni pitaliaj vozi kamion ili cuvaj onu stoku a fala bogu imas i

  1
  8
  1. kribenzis komentariše

   ne serendaj cipure obrisi usta zasmrdeces cijelo cetinje

  2. Lovćen komentariše

   Seljačino cetinjska i govnaru ustaški, mrš u Hrvatsku, dok ti je glava još na ramenima.

 2. Nenad komentariše

  Tako je Carevini, već drugi put nam uvode sankcije. Robu koju smo platili ne moželmo dobiti ali se nadam da ćemo tu milijardušto miliona preusmjeriti na druga tržišta. Careviću vrati zemlju koju si uzurpirao.

 3. Crna Gora komentariše

  Bravo Bato, vidjecemo oce li ovi iz “lijepe” njohove prihvatit ove montenegrine kad budu posli tamo sa kartom u jednom pravcu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.