Carević: U Budvi niko ne smije da bude gladan

0

Gradonačelnik Budve Marko Carević otvorio je danas Narodnu kuhinju, projekat koji je realizovan u saradnji sa srednjom školom “Danilo Kiš” i Crvenim krstom.

Opština Budva je pokrenula projekat “Narodna kuhinja Budve” sa ciljem da pomogne sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Želimo da obezbijedimo pristojan obrok svima, posebno vodeći brigu o najugroženijima. U izuzetno teškom trenutku kada bijemo bitku za očuvanje zdravlja, neophodna nam je solidarnost i briga o drugima. Mi to možemo, zajedno”, poručio je Carević.

Carević je kazao da je Narodna kuhinja, nažalost Budvi potrebna.

“To sam najavljivao još prije četiri godine, kada sam ušao u politiku, jer sam znao da će se ovo desiti. Sada mogu da sa zadovoljstvom da konstatujem da smo zajednički, timskim radom sa Srednjom školom , gdje su učenici zbog pandemije ostali bez mogućnosti praktične nastava, uspjeli da ostvarimo ovaj projekat. Puno je ljudi koji imaju potrebu za besplatnim obrokom, nažalost broj socijalno ugroženih se povećava. Istrajali smo na ovoj projektu i smatram da ne smije niko da bude gladan u Budvi. Pravo na besplatan obrok namijenjeno je za naše sugrađane koji iz raznih razloga ne mogu da brinu o sebi ili ne mogu da brinu u dovoljnoj mjeri”, poručio je Carević.

Pozvao je sve kompanije i privatnike da pomognu i odazovu se potrebama kuhinje.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.