Carević suspendovao isplate prekovremenih radnih sati i naknada za komisije

0

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donio je Odluku kojom se do daljnjeg suspenduje isplata prekovremenih radnih sati i naknada za komisije i radna tijela.

Ovom Odlukom se dodatno štiti opštinski budžet od negativnih i nepredvidljivih okolnosti koje mogu nastati uslijed vandrednih okolnosti prouzrokovanih pandemijom virusa kovid19.

Predsjednik Opštine je već ranije pozvao opštinske funkcionere i direktore Javnih preduzeća da dio svojih primanja uplate na jedinstveni račun NKT za borbu protiv epidemije virusa korona.

Podsjećamo da je do sada, na inicijativu predsjednika Opštine Budva Marka Carevića usvojena Odluka kojom je opštinskom Udruženju penzionera uplaćen iznos od 10 000 eura za pomoć najugroženijim kategorijama penzionera.

Opština je takođe donirala sredstva za nabavku respiratora za potrebe Opšte bolnice Kotor. Pomoć je pružena i Crvenom krstu Budva.

Pokrenuta je i inicijativa za hitnu nabavku novog automobila za reanimaciju po najsavremenijim medicinskim standardima za potrebe budvanskog Doma zdravlja, a koji će biti na raspolaganju i Službi zaštite i spašavanja u hitnim slučajevima. Vrijednost reanimobila je 63.000 evra.

Carević je još jednom pozvao građane da se u ovim za sve teškim i neizvjesnim vremenima vrate onim vrijednostima na koje smo svi pomalo zaboravili, a to su prije svega humanost i saosjećanje za bližnje u nevolji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.