Carević: Prepoznajemo rukopis onih koji pale zastave u vrijeme veličanstvenih litija

1

Čin izgredništva nesavjesnog pojedinca u vidu paljenja crnogorske zastave koji se dogodio u našem gradu zaslužuje svaku osudu i prekor, kazao je Marko Bato Carević, gradonačelnik Budve. 

“Kao predsjednik Opštine Budva i njen građanin, ali i predstavnik Demokratskog fronta, osuđujem ovaj necivilizacijski čin koji pokušava da nanese štetu  međunacionalnom skladu grada Budve. O državnim i nacionalnim simbolima možemo razgovarati, ili se o njihovoj utemeljenosti i značenju ne slagati,  ali svako skrnavljenje državnih simbola mora biti sankcionisano.

U trenutku mirnih i dostojanstvenih litija na kojima se nije i neće dogoditi ništa slično ovome djelu, ovakav čin nedvosmisleno podsjeća na rukopis onih koji na raspirivanju tenzija temelje svoju nedemokratsku vlast. Upravo iz tog razloga, mislim da javnost ne treba da ovog djela pravi poligon za politička utrkivanja u patriotizmu, već da nadležni organi preduzmu sve radnje da počinioca što prije privedu pravdi”, rekao je on.

1 Comment
  1. Rikardo komentariše

    Definitivno nije lijepa ili najljepsa slika gledati paljenje zastave(tudje), ali i to moze da bude izraz necijeg nezadovoljstva.Zadovoljan narod ne pali zastave.Rezim je pod tom zastavom ubijao i hapsio svoj narod. Neka gori!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.