Carević poziva na moleban: Mnoge imperije su pale a nijesu uspjele da izbrišu SPC u Crnoj Gori!

1

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević poziva sve građane Budve na moleban koji će se održati u četvrtak 5. marta sa početkom u 18 časova u Crkvi Svete Trojice u Starom gradu.

“U borbi za očuvanje naših svetinja na svakom našem okupljanju koja su već postala tradicija, pokazujemo da su naša istrajnost i dostojanstvo mnogo jači od svih pokušaja da nam prekrajaju istoriju i naše korijene. Usvajanje spornog zakona samo je jedna u nizu mjera kojom su mislili da mogu da izbrišu Srpsku Pravoslavnu Crkvu u Crnoj Gori, zaboravljajući neupitnu činjenicu da to nije pošlo za rukom imperijama koje su osvajale naš prostor i da se naša crkva održala i u tako teškim vremenim, pa će se i sada održati.

Crkva je opstala zato što je uz nju bio vjerujući narod, baš kao što je to slučaj i danas kada u litijama širom Crne Gore iskazuju svoju namjeru da sačuvamo našu vjeru, naše crkve i hramove, naše manastire.

Prisustvo više stotina hiljada građana na litijama najbolje pokazuje da Zakon o slobodi vjeroispovijesti nema legitimitet, da je neodrživ i nepravedan zbog čega ga treba hitno poništiti.

Tragično je da se danas, u 21 vijeku, ugrožavaju vjerske slobode pripadnicima najbrojnije vjerske zajednice jer ovo nije put međusobnog uvažavanja i poštovanja već put bezakonja i samoporicanja. Naša je dužnost i obaveza da slijedimo put naših predaka koji su u mnogo težim uslovima istrajali i opstali. Nakon molebana u litiji ćemo se uputiti ulicama Budve do Crkve Sv Petke, navodi se u saopštenju.

1 Comment
  1. Putin komentariše

    Zacepi gubicu, cakalju ! Tvojim pozivima samo odbijas ljude, a treba da nas je sto vise.

    3
    4
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.