Carević: Odrekao sam se gradonačelničke plate

0

Na mjesto predsjednika Opštine Budva došao sam duhovno, profesionalno i materijalno ostvaren. Odrekao sam se plate gradonačelnika, a svoju ću funkciju iskoristiti da dam doprinos u stvaranju boljeg mjesta za život svih građana, kazao je u intervjuu za „Novosti“ Marko Bato Carević.

Govoreći o tome šta predstavlja prioritet u njegovom dvogodišnjem vođenju grada, Carević je naveo da se mnogo problema nagomilalo u poslednjih 30 godina u Budvi.

„Kao neko ko na ovo mjesto nije došao iz politike, već iz privatnog sektora, ocijenio sam da bi odnos prema radnim obavezama trebalo mijenjati, odnosno podići ga na viši nivo i uvesti više reda. Prioritet svih prioriteta svakako će nam biti priprema ljetnje turističke sezone. Moje skromno mišljenje je da se u tom poslu već kasni, te da bi sa pripremama moralo da se počinje krajem oktobra, kada se ispraćaju poslednji gosti. Važno je krenuti na vrijeme, tim pre što kompletno lokalno stanovništvo, direktno ili indirektno živi od turizma“, kazao je Carević.

Napominje da je jedan od glavnih problema i nekontrolisana izgradnja smještajnih kapaciteta, problemi u infrastrukturi, kao i tehnički problemi slivnih voda.

„Smatram da je Budva potencijal i ekonomski resurs, a ako uporedimo to sa stanjem u kojem se trenutno nalazi, dolazimo do toga da je proporcionalno sa mogućnostima ona najnerazvijenija opština u Crnoj Gori. U suštini, nije grad koji razvija visok standard turizma, već više sindikalni. To nije loše, ukoliko se mora, ali smatram da je Budva izgubila svoju šansu da bude destinacija visokog turizma”, smatra prvi čovjek Budve.

Rješenje, dodaje, može biti zajednički rad sa državnim vrhom za dobrobit svih građana.

„Već sam najavio da ću pokušati da uspostavim korektne odnose sa državnim vrhom, iako dolazim iz partije koja nije miljenica vlasti. Mislim da je dosta bilo svađe, politički svi znamo gdje smo, pa je vrijeme da počnemo da radimo svi zajedno za dobrobit građana. Dobra saradnja svih nas je glavni preduslov za uspjeh svih projekata“, ističe Carević.

Podsjećajući da su prethodne dvije godine obilježila turbulentna dešavanja u Skupštini opštine Budva, navodi da je kriza prevaziđena.

„Bilo je turbulencija i velike krize u koaliciji, što je bio odraz naših nesuglasica, ali je ona ipak zaživjela, i tu bih svoje lično priznanje odao Crnogorskoj partiji koja je hrabro ušla u koaliciju. To je za nju bio veliki izazov, ali je poslala pravu poruku kako bi trebalo da živi cijela Crna Gora. Koalicija je napravljena uprkos svim međusobnim razlikama, okupili su se ljudi koji samo žele dobro ovom gradu“, naglasio je Carević za „Novosti“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.