Carević: Nijesmo dozvolili da se od Srba napravi manjina, borićemo se protiv kriminala!

2

Svojim djelovanjem u Budvi, kada smo se suprotstavili paravojnim formacijama obučenim u neke uniforme, podigli smo čitavu Crnu Goru na noge. To je bila inicijalna kapisla, jer je srpski narod pokazao da se više ne boji i to je bilo ključno za promjene koje su se desile u čitavoj državi.

Rekao je u intervjuu za “Glas Srpske” gradonačelnik Budve Marko – Bato Carević, čija je lista “Za budućnost Budve” na izborima održanim 30. avgusta osvojila 15 od potrebnih 17 mandata za sastavljanje nove vlasti.

– Podrška naroda jasno je pokazala da mi Srbi nismo retrogradni ili da smo protiv suvereniteta Crne Gore. Ali nismo mogli da dozvolimo da nas prevedu u manjine i da se pravi jedna nacionalna crnogorska država – istakao je Carević.

Pričate o srpskom biću i sa svojim partnerima imaćete lagodnu većinu. Ima li tu mjesta za manjine?

CAREVIĆ: Apsolutno. I u prethodnoj našoj vlasti u Budvi su bile prisutne sve manjine i druge političke, procrnogorske opcije i ja sam to sve objedinio sa svojim koalicionim partnerima. Mi smo pokazali jedan recept kako to treba da izgleda.

Obezbjeđenja više nema ispred zgrade opštine Budva?

CAREVIĆ: Već po objavljivanju rezultata oni su otišli i mi smo slobodno mogli da uđemo u prostorije koje su nam protivzakonito, nasiljem, suzavcem i šok bombama otete.

Iz današnjeg ugla zašto mislite da je Demokratskoj partiji socijalista bilo potrebno jedno takvo, kako kažete nasilno, preuzimanje vlasti?

CAREVIĆ: U mom mandatu mi smo imali priliv budžeta veći od ostvarenog. Znate zašto? Zato što smo sveli korupciju na nulu. Nije se mogla kafa popiti ako to nije bilo u skladu sa zakonom i odmah je budžet bio pun. I vjerovatno zbog takvog stava mi smo njima pomrsili planove koji su se ogledali u korupciji stotina miliona. Tek sada kada uđemo u opštinu vidjećemo šta su sve oni to uradili i potpisali, jer su ušli da bi nas zadužili za nekoliko desetina miliona.

Da li ćete poništiti sve te odluke, ako ih bude bilo?

CAREVIĆ: Svakako. Sve to što bude nezakonito biće poništeno. Sada je sreća što ćemo imati svoju vladu i svi oni koji se ogriješe o zakon će odgovarati.

Kada se može očekivati da bude oformljena većina i počnete da radite?

CAREVIĆ: Svaki dan je dragocjen, puno je problema, ali cijeneći da smo konstituisani od više partija, potrebno je usaglašavanje stavova. Kod nas se inače najteže dogovoriti, ali mislim da ćemo brzo usaglasiti principe i da ćemo do kraja mjeseca početi da radimo.

Da li će postojati bolja saradnja sada kada je vlada na državnom nivou iz iste političke opcije kao i Vi?

CAREVIĆ: To će biti potpuno drugačija priča, jer zamislite kako je bilo voditi grad kada ste imali vladu DPS-a ovakvu kakva jeste. Vjerujem da ćemo imati profesionalne ljude, koji će imati viziju i strategiju razvoja, koji će znati kako da uspostave vladavinu prava i uđu u oštru borbu protiv kriminala i korupcije.

2 Comments
  1. Q komentariše

    Jedan od prvih poteza nove vlasti treba biti ukidanje Morskog dobra i rusenje ograda koje sprecavaju prilaz moru a digli su ih mocnici DPS-a.Nije normalno da covjek koji ima kucu ili vikendicu ne moze prici obali jer neki DPS policiski inspektor je zatvorio 100 metara obale za svoje potreba.

    15
  2. Vasõ komentariše

    Đesi backo u prkno te jbm cetnikklerofasisticko 😂😂???

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.