Carević: Neki bi izgleda da kao u Venecueli mijenjaju vlast u Budvi

0

Marko Bato Carević, predsjednik opštine Budva, kaže da insistira na poštovanju zakona i propisa i da bez toga nema vladajuće koalicije, naglašavajući da je 12 odbornika koji su tražili poništavanje njegove odluke o gradnji hotela turske kompanije Mia investment prekršilo koalicioni sporazum, prenose Dnevne novine.

Carević je gostujući u emisiji “Problem” na Televiziji Budva rekao da je više urađeno za pet mjeseci od kada je on predsjednik opštine nego što je urađeno za prethodne dvije godine.

“To je nešto što je činjenica. Moraju se poštovati zakoni i propisi, ja na tome insistiram, jer bez toga nema koalicije. Ajmo da vrijedno radimo i mijenjamo zakone u lokalnom parlamentu, a dok ih ne promijenimo ne možemo ih kršiti”, rekao je Carević.

Predsjednik budvanske opštine tvrdi da od početka njegovog mandata ima opstrukcije u radu.

“Čak se razmišljalo da do rotacije na čelu opštine i ne dođe. Teška srca su pristali na rotaciju, a ona je morala da se desi. Mislim da ne treba da se hvale tim što su održali riječ. Pa data riječ je osnovni postulat na kome se sve zasnivalo u Crnoj Gori”, kaže Carević.

Govoreći o sjednicama SO, on je podsjetio da je redovna sjednica odložena bez ikakvog razloga.

“Bilo je predloženo da sjednica ima 25 tačaka dnevnog reda. Odobrio sam osam tačaka. Da sam odobrio samo jednu sjednica je mogla da se održi, ali oni to nijesu htjeli. Tada sam vidio o čemu se radi. Pokušavaju da me izbjegnu, jer im očigledno nije bitno da predsjednik opštine da saglasnost, iako je to predviđeno opštinskim propisima. Cijenim da se radi o mladim ljudima koji planiraju da se bave visokom politikom. Pretpostavljam da su gledali dešavanja u Venecueli, gdje je predsjednik Skupštine pokušao da preuzme ulogu predsjednika države”, naglašava Carević.

On je istakao da ne bježi od rasprave o njegovim odlukama o gradnji na obali kod Sajma, ali da želi da sve bude po propisima i da koalicija u Budvi postoji, a da je njemu i DF-u očuvanje vlasti prioritet.

“Neka preduzmu sve pravne radnje ako sam prekršio ovlašćenja. Donio sam moralnu i profesionalnu odluku, a želio sam i da zaštitim instituciju predsjednika opštine i spriječim nanošenje milonske štete Budvi. Koalicioni partneri su znali sve što sam radio. Sve sam dogovarao u kabinetu, a ne kao oni, što su donosili mnogo važnije odluke na nekim drugim destinacijama”, kazao je Carević.

On smatra da se neki koalicioni partneri ne raduju njegovim uspjesima.

“Od ovih uspjeha, koji su evidentni, oni osjećaju veliki strah. I treba da se boje kada tako tazmišljaju. Znam da nemam njihovu poršku i to boli. Uslovljavan sam i prije nego što sam došao i znam da je sve farsa i da se čeka… ali nije pogodan trenutak da se sruši vlast u Budvi. Kotor je poruka kako ne treba raditi. Neka glasaju o mom povjerenju, ako ga nemam ja ću im od srca zahvaliti, ali ja nijesam naučio da funkcionišem po principu da je sve dozvoljeno. Imam neka životna pravila od kojih ne odustajem. Spreman sam da igram na duge staze, ali nisam spreman da kupim dnevnopolitičke poene na praznoj priči”, zaključio je Carević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.