Čarapić spreman da se povuče iz pregovora kako bi olakšao eventualno postizanje dogovora između PES-a i Pokreta za Podgoricu

0

Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad (PES) u Skupštini Crne Gore i predsjednik kluba odbornika te partije u Skupštini Glavnog grada Vasilije Čarapić, saopštio je da je jučerašnji sastanak Pokreta Evropa sad (PES) i Pokreta za Podgoricu pošao u pogrešnom pravcu, što je posljedica zamora, ali i želje da se do rješenja situacije dođe što prije.

„Međutim, smatram da treba ohladiti glave i finiširati dogovor, tako da je on prihvatljiv i za jednu i za drugu stranu. Ja ću se lično povući iz daljih pregovora kako bih olakšao eventualno postizanje dogovora između PES-a i Pokreta za Podgoricu, jer držim da takav dogovor može biti u interesu građana Podgorice“, napisao je Čarapić na društvenoj mreži „X“.

Sastanak predstavnika PES-a i Pokreta za Podgoricu koji čine nekadašnji odbornici te partije održan je u Skupštini Glavnog grada.

Predstavnici ostalih konstituenata vlasti su na sastanku vladajuće većine u lokalnom parlamentu odžanom 11. juna zatražili od PES-a i Pokreta za Podgoricu da do ponedjeljka naprave dogovor o rješavanju krize u Glavnom gradu ili da saopšte da se ide na vanredne lokalne izbore.

Odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić je nakon sastanka izjavila da je isti prekinut zbog raznih uvreda, a da dogovor nije postignut.

Iz Kluba odbornika PES Podgorica su nakon toga saopštili da pitaju Pokret za Podgoricu: „Šta želite od PES-a da vi ne bi išli prema DPS-u?“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.