Čarapić povodom sprečavanja održavanja premijerskog sata: DPS-u nije bitan interes građana, već da performansima skreću pažnju na sebe

0

Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić smatra da je to što je spriječeno održavanje premijerskog sata „očigledno dogovoreno, kod dijela opozicije“ te da su njihove izjave djelovale „pripremljeno i koordinisano“.

Premijerski sat, na kojem je predsjednik Vlade Milojko Spajić trebao da odgovara na pitanja poslanika, nije održan jer su to spriječili poslanici DPS-a.

„Neodgovorno je prema građanima. Potvrdili su da im nije toliko bitan interes građana, već da performansima skreću na sebe pažnju. Većina privlači pažnju na sebe rezultatima“, rekao je Čarapić.

Dodao je da nemaju problem da uvaže stav opozicije, i da smatraju da su poslanici opozicije sebi uskratili mogućnost da postave pitanja Spajiću.

„Meni je drago što se ovo nije desilo za vrijeme posjete nekog zvaničnika i razumijem odluku predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela da ne dođe jer su ‘svi osjetljivi’. Ono što nas očekuje je usvajanje bitnog zakona“, kazao je Čarapić.

Odgovarajući na pitanje novinara o Spajićevom nedolaska u subotu, Čarapić je kazao da premijer nikad nije rekao da je u Briselu, te da je logično bilo da se desi u ponedeljak.

„Ne vidim problem da se nešto zakazano u subotu odloži za dva dana, te da je Vlada bila posvećena IBAR-u“, kazao je Čarapić.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.