Čađenović odgovorio Milačiću: Uhvaćeni u falsifikatima, pa im drugi krivi

0

Povodom navoda kandidata za predsjednika Crne Gore Marka Milačića i tužbe koju je on danas podnio Osnovnom sudu u Podgorici protiv Državne izborne komisije i generalnog sekretara te institucije Velja Ćađenovića, oglasio se Čađenović koji je kazao da ne postoji nesporazum između njega i Milačića, niti bilo kakvo nerazumijevanje u odnosu na njegovu kandidaturu.
“Svaki punoljetni građanin ima pravo da se kandiduje za predsjednika, pa i on, naravno. Ali, ono što niko nema pravo je da vlastitu kandidaturu podupire lažnim potpisima, odnosno zloupotrebom i krađom identiteta onih građana CG koji ga nisu podržali svojom voljom. Ja sam prihvatio ovu odgovornu funkciju, ispred DF, upravo da bih spriječio zloupotrebe i malverzacije, koje su uglavnom dolazile od režima, a u ovom trenutku i od Prave CG, koja za sebe kaže da je opozicija”, naveo je Čađenović.
Kako je kazao on je ozbiljan čovjek, i ovako bi se ponašao prema svima, pa i prema kandidatu iza kojega je stala i njegova stranka.
“Problem Milačića i drugih kandidata koji su uhvaćeni u nedozvoljenim radnjama nije u Velju Čađenoviću, ili bilo kojem drugom članu ispred opozicije u DIK-u, nego u njima samima i spremnosti da falsifikuju potpise građana koji im nisu dali nikakvu podršku”, dodao je Čađenović.
Kako kaže očekivao je da se Marko Milačić izvini građanima čiji su potpisi zloupotrebljeni, i objasni kako se njihovo ime našlo među onima koji su oštećeni.
“Meni lično ne smetaju nikakve prijave, jer sam čist i nevin, a ničije ime i prezime nisam ukrao. Još uvijek ne gubim nadu da će umjesto priče o prijavama, Marko Milačić, za koga još uvijek vjerujem da je čestit mladi čovjek koji je promovisao program smjene političkih generacija na pošten način, uputiti izvinjenje, kako meni lično, tako i onima koji ga nijesu podržali kao predsjedničkog kandidata, a čije se ime nalazi na njegovom spisku”, dodaje on.
(fosmedia.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.