Bulatović: Nepostojeći „državni udar“ je proces geopolitičke igre

0

Bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulčatović saopštio je da vjeruje da predsjednik Srbije Aleksandra Vučić Vučić neće potpisati nezavisnost Kosova i Metohije, jer mu to Ustav ne dozvoljava. On je podsjetio da upravo Rezolucija 1244 Ujedinjenih nacija štiti suverenitet Srbije. Bulatović kaže i da se problem suživota sa Albancima mora riješiti na zdravim osnovama.
Bivši predsjednik Crne Gore je „državni udar“ o kojem bruji vlast nazvao smiješnim.
„Nepostojeći državni udar je proces geopolitičke igre koja postoji na ovim prostorima. Naravno da nije bilo državnog udara, to je toliko smiješn“, rekao je Bulatović.
Ulazak Crne Gore u NATO, smatra on, bila je velika prevara koja se nije mogla spriječiti.
„Prosto Amerika je tu uprla do same tačke. Ako hoćete da se bijete sa njima, idete na teren gdje ne dobijate ništa, a gubite sve. Imamo mnogo važnijih stvari da rješavamo. Jedna mala anegdota, NATO je doveo helikopter da pruži pomoć kad je bilo zavejano jedno selo na sjeveru Crne Gore, pa tri dana nijesu uspjeli da ga nađu. NATO više nije ono što je bio, to je ozbiljna struktura koja samo ima političko ime. To je vojna organizacija koja je ovlaštena da ubija. Crna Gora je neustavno i nepravno ušla u taj savez, ali je to završena stvar“, ocijenio je on.
Podsjeća da je bio najveći zagovornik EU, ali one do 2005. godin.
„A ne ovakve karikature koja ponižava i svoje članice. Moramo se osloniti na Rusiju i Kinu, poručuje Bulatović.
Kaže i da je Slobodan Milošević najviše izvukao što je mogao kada je u pitanju Republika Srspka, pa sada imamo srpsku zemlju preko Drine.
On je kazao da smatra neozbiljnim priznanje Kosova od strane Crne Gore i trgovanje granicom.
„Crna Gora po istorijskom nasleđu ima pravo na Metohiju, pa čak i da Srbija prizna Kosovo, Crna Gora to nikada ne bi smjela da uradi“, poručuje on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.