Bulatović: Formiranje Cerovice nije po zakonu

0

Predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Liješnje Nenad Bulatović tvrdi da formiranje nove MZ Cerovica nije utemeljeno u zakonu.

On je, reagujući na informaciju da su odbornici Skupštine opštine (SO) Kolašin na posljednjoj sjednici izglasali izmjene i dopune odluke o formiranju nove MZ, kazao da je Upravnoj inspekciji predata žalba i na pređašnju odluku lokalnog parlamenta.

“Na zboru mještana Liješnja, Višnjanja i Cerovice održanom 23. jula prošle godine izabran sam za predsjednika MZ Liješnje. Kao moj protivkandidat bio je kandidovan brat odbornika Pokreta Evropa sad. Nakon mog izbora dolazi do opstrukcije i raznih peticija za odvajanje MZ Cerovica od MZ Liješnje, iniciranih od tog odbornika, tj. kluba njegove stranke”, kaže Bulatović.

On podsjeća da je “sekretarijat Opštine Kolašin koji je nadležan za rad mjesnih zajednica tri puta davao negativna mišljenja na njihove inicijative”. Prema Bulatovićevim riječima, kako se na taj način nije moglo doći do odvajanja MZ, pribjeglo se metodu da se predlog odbornika PES-a uvrsti na dnevni red SO”.

“Prilikom razgovora sa predsjednikom Opštine i pravnicom SO objašnjeno mi je da ta odluka ne može da se sprovede, jer nije legitimno donesena. Nije mi dozvoljeno prisustvo, niti da se obratim odbornicima na sjednici, na kojoj je dio dnevnog reda bila odluka o odvajanju MZ Cerovica. Objašnjeno mi je da bi moj govor narušio imidž SO i odbornika. Pozivam opštinske rukovodioce da ispitaju građevinske poslove koje su izvodili u Rovcima prošle godine i da vide najskuplji most u Evropi. Radove je izvodio brat odbonika PES-a”, poručuje Bulatovć.

On čelnike kolašinske vlasti poziva i da ispitaju “radove na nasipanju i ravnjanju puteva prema rovačkim katunima”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.