Bugarska objavila plan za izgradnju gasovoda ka Srbiji

0

Bugarska Agencija za javne nabavke (PPA) objavila je plan izgradnje bugarske dionice gasovoda između Bugarske i Srbije, a firma naručilac je „Bulgartransgas“.

Na vijeću ministara prošle srijede, izvršni direktor „Bulgartransa“ Vladimir Malinov saopštio je da će kompanija pokrenuti javnu nabavku opreme za pravljenje 62 kilometra bugarske dionice, odredivši cijenu ugovora na 144 miliona leva (oko 73 miliona evra), javila je agencija BTA.

PPA je na svom sajtu objavila da bi potencijalne zainteresovane strane trebalo da imaju najmanje 35 miliona leva (oko 18 miliona evra) prometa u prethodne tri finansijske godine.

Potrebno je i da su u prethodnih pet godina učestvovali u izgradnji, sanaciji ili remontu podzemnog cevovoda za prirodni gas, napravljenog od zavarenih čeličnih cevi.

Ponuđači bi trebao da izrade investicioni projekat za svaku fazu projekta, a firma kojoj bude dodeljen posao će morati da isporuči građevinski materijal i opremu, izvede građevinske radove i pusti gasovod u rad, preneo je Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.