Bugarska ambasada obezbijedila medicinsku opremu za dvije crnogorske bolnice

0

Bugarska je proteklih mjeseci pružila značajnu pomoć Crnoj Gori i realizovala niz aktivnosti u raznim oblastima, a naročito u borbi protiv panedemije izazavane virusom COVID-19, saopštila je na sastanku sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Maglena Plugčijeva.

Ona je istakla da je posebno ponosna na inicijativu bugarske ambasade, koja je kroz grantove podržala nabavku medicinske opreme za specijalnu bolnicu Brezovik i Opštu bolnicu Bijelo Polje.

Ambasadorka Plugčijeva je uputila riječi podrške i zahvalnosti svim zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori i cjelokupnom zdravstvenom sistemu na ogromnim naporima i požrtvovanju tokom pandemije izazavane korona virusom.

Borovinić Bojović se zahvalila na dosadašnjoj pomoći i podršci Bugarske, posebno u ovom za cijeli svijet izazovnom vremenu, kada se borimo sa teškom epidemijom i istakla da je intenziviranje i produbljivanje saradnje između dvije zemlje od obostranog interesa.

Ministarka je upoznala bugarsku ambasadorku sa aktivnostima koje Ministarstvo zdravlja sprovodi u borbi protiv COVID-19, nabavci vakcina, procesu vakcinacije, kao i planovima za naredni period. Dr Borovinić Bojović je istakla da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori, kao i u većini zemalja, ozbiljna i teška i da nadležne državne institucije čine sve kako bi se što efikasnije izborili protiv pandemije izazvane virusom COVID-19.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.