Budva: U lokalu pronađen pištolj i kokain, podnijeta krivična prijava

0

Tokom kontrole jednog ugostiteljskog objekta u Budvi zatečeno je 12 maloljetnika koji su pili alkohol, a osim toga, pregledom samog objekta u šanku je pronađen pištolj „EKOL Firat Compact K“ sa okvirom i 17 komada municije, kao i kutiju sa još 24 komada municije, saopštila je Uprava policije.

“Sumnje da pomenuto oružje i municija pripadaju N.B. (26) iz Budve. Kod tog Budvanina pronađena su četiri manja pvc pakovanja kokaina, 130 eura za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnog djela, kao i mobilni telefon. Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se o eventualnom postojanju krivičnog djela izjasniti nakon potrebnih vještačenja oduzete materije, kao i mobilnog telefona”, naveli su iz policije.

Foto: UP
Foto: UP

Osim toga, sa događajem je upoznat i tužilac u Osnovnom državnvom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv N.B. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog točenja alkoholnih pića maloljetnicima koji su zatečena u kontrolisanom ugostiteljskom objektu, prikupljena su obavještenja od vlasnika tog objekta, kao i od zaposlenih, te su preduzete druge mjere i radnje iz policijske nadležnosti sa čime će biti upoznati nadležni inspekcijski organi u cilju preduzimanja aktivnosti iz njihove nadležnosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.