Budva: Kineska kompanija spremna sa saradnju sa Batom Carevićem!

1

ZTE smart auto, dio kineske ZTE korporacije uputila je pismo namjere Opštini Budva u kojem ističe svoju zainteresovanost za modernizaciju javnog prevoza u Budvi, istovremeno poboljšavajući protok saobraćaja i smanjenje nivoa zagađenja vazduha.

ZTE djeluje kao dio korporacije koja istražuje velike infrastrukturne mogućnosti i mogućnosti industrijskog razvoja širom svijeta, a istovremeno pruža pomoć u finansiranju, proizvodnji, implementaciji i upravljanju.

Njihov poslovni model obuhvata globalnu inicijativu predsjednika Xi Jinpinga “jedan put jedan pojas”. Pismo namjere ispred korporacije uputio je zamjenik direktora Tan Haipenga.

ZTE smart auto je zainteresovana da na teritoriji naše opštine investira u viziju koncepta pametnog grada (smart city), obezbijeđujući vozila javnog prevoza sa nultom emisijom štetnih gasova. Prednost ove kompanije, ističe se u pismu, je u tom što je ZTE “one stop shop” kada je u pitanju koncept pametnog grada, sa sposobnošću da realizuje projekat od njegove idejne faze do puštanja u rad i servisiranja.

Predsjednik Opštine Marko Carević odgovorio je na pismo namjere i istakao da je Budva moderan turistički grad koji se ubrzano razvija i koji svoj rast pokušava uskladiti sa održivim ekološkim rješenjima. U poslednje četiri godine, naša opština postala je dio i nekoliko evropskih i međunarodnih programa koji se bave javnim i privatnim prevozom s niskom i nultom emisijom štetnih gasova.

Predsjednik Carević je poručio da se, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku krizu i njene nepredvidive posljedice, nada skorom susretu sa predstavnicima ZTE kompanije i prilici za konkretnije i detaljnije korake naše potencijalne saradnje.

Realizacijom ovog projekta Budva bi postala prva lokalna samouprava u Crnoj Gori koja je modernizovala svoj prevoz u skladu sa svjetskim ekološkim standardima koji imaju za cilj zaštitu životne sredine i smanjenje emisije štetnih gasova. Projekti koji u sebi sadrže “zeleni koncept” su prava prilika da Budva svoj dalji razvoj usmjeri ka zaštiti životne sredine i sprečavanju dalje devastacije prirodnih resursa.

1 Comment
  1. Kafanski filozof komentariše

    Ako odobri Milo . NATO mu je preci nego Kina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.