Mladen Mikijelj

Budućnost, Sutjeska, Dečić, Arsenal, Mornar i Breznica dobili su licencu za Evropu

0

Fudbalski klubovi Budućnost, Sutjeska, Dečić, Arsenal, Mornar i Breznica dobili su licencu za takmičenje u Evropi.

S druge strane, u prvostepenom postupku licenca nije dodijeljena Petrovcu, Rudaru, Jezeru i Mladosti, saopštila je Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Crne Gore.

Komisija je zasijedala u četvrtak, kada je razmatrala dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, za sezonu 2024/25.

Takođe, Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i dokaze za svih pet kriterijuma: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski, a na osnovu izvještaja eksperata za svaki od kriterijuma pojedinačno.

Konstatovano je da je ukupno deset klubova apliciralo za UEFA licencu i to Budućnost, Dečić Admiral bet, Sutjeska Meridianbet, Arsenal, Rudar, Mornar, Jezero, OFK „Petrovac, OFK Mladost Lob.bet i FK Breznica.

„Uvidom u dokumentaciju, a na osnovu dokaza o ispunjenosti kriterijuma, Komisija je jednoglasno odlučila da se izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA za FK „Budućnost“, FK „Sutjeska Meridianbet“, FK „Dečić Admiral bet“, FK „Arsenal“, FK ,,Mornar“ i FK „Breznica“. Zahtjev za izdavanje licence za UEFA klupska takmičenja za sezonu 2024/25 odbijen je u prvostepenom postupku za OFK „Petrovac“ i FK „Rudar“ zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma, dok su zahtjevi FK „Jezero“ i OFK ,,Mladost Lob.bet“, odbijeni zbog nedostavljanja licencne dokumentacije u roku propisanom Pravilnikom o licenciranju“, saopšteno je iz FSCG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.