Budućnost promašivala šanse, Mlada Boleslav pobijedila Podgoričane

0

Fudbaleri Budućnosti poraženi su od Mlade Boleslav 2:0, u prijateljskoj utakmici na pripremama u Antaliji.

Propustili su dobre šanse izabranici Mladena Milinkovića, što je češka ekipa znala da kazni.

Najbolju priliku u prvom dijelu imao je u 40. minutu Ivan Bojović, kada je pogodio stativu.

U nastavku je Mlada Boleslav sa dva pogotka osigurala pobjedu nad prvakom Crne Gore.

“Plavi” su utakmicu protiv ekipe Mlada Boleslav odigrali u sastavu Filip Domazetović, Danilo Vukanić, Bodin Tomašević (56’ Adnan Orahovac), Vladan Adžić, Andrej Camaj (78’ Matija Jovanović), Stefan Vukčević (52’ Lazar Savović), Miloš Raičković (62’ Vasilije Adžić), Vladimir Perišić (62’ Milan Vukotić), Stefan Đukanović (62’ Igor Ivanović), Ivan Bojović i Đorđe Despotović.

“Bez obzira što smo izgubili – koliko god to navijačima i ljudima koji će ovo da pročitaju malo i glupo ili nestvarno – zadovoljan sam. Najviše iz razloga što smo imali pet izuzetno mladih igrača u startnih 11, a u drugom poluvremenu su dobili šansu i najmlađi na pripremama. I svi su ostavili jedan dobar utisak”, poručio je šef stručnog štaba Mladen Milinković, koji se nadovezao…

“Za budućnost je prava stvar što smo poveli mlade igrače na pripreme i mislim da će im iskustvo koje imaju u Antaliji mnogo značiti. Možda se plodovi neće vidjeti za šest mjeseci ili godinu dana, ali sam sasvim siguran da će poslije toga perioda klub imati koristi, ali i ti sami igrači”.

Pored šest bonus igrača koji su počeli (Domazetović, Vukanić, Tomašević, Đukanović, Camaj, Perišić), pa zatim i četiri bonusa koja su ušla u igru u drugom dijelu (Adžić, Vukotić, Savović, Camaj), značajnu minutažu su imali igrači koji polako traže i formu i pripremljenost – Raičković, Despotović, Ivanović…

“Normalno, brine nas što nismo postigli gol. Do sada se nisam ni u prvenstvu, ni na pripremama žalio na sudije, ali evidentno da je jedan od dva sporna slučaja bio penal. Možda nismo imali ni sreće kada je Bojović pogodio stativu, ali jednostavno igramo protiv mnogo čvrstih, agresivnih i fizički dominantnih ekipa i možda je nama problem ta fizika. Tehnički i taktički smo rame uz rame sa njima, u nekim segmentima i bolji, ali to nam je neki putokaz da moramo ubuduće da mnogo više radimo na tome kako bismo mogli da pariramo takvim ekipama”, rekao je Milinković nakon duela sa timom koji se u domaćem češkom prvenstvu bori za Evropu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.