Budućnost među nosiocima, Zeta nije povlašćena

1

Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Crne Gore usvojila je žalbu Budućnosti, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Budućost je tako stekla i administrativno pravo nastupa u evropskim takmičenjima, koje je izborila na terenu.

U prvom krugu, licence za nastup na evropskim takmičenjima dobili su Sutjeska, OFK Titograd, Grbalj Zeta i Lovćen, dok je prijava Budućnosti morala na doradu, zbog neispunjavanja dijela finansijskih kriterijuma.

Budućnost će igrati u 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i biće među nosiocima na žrijebu, za razliku od druga dva crnogorska predstavika u LE.

Pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope izborila je Zeta, a treći crnogorski tim u ovom takmičenju biće poznat u četvrtak veče, nakon finalne utakmice Kupa.

Lovćen će u Evropu ukoliko osvoji pehar, dok pobjeda Budućnosti donosi OFK Titogradu plasman na evropsku scenu.

Mogući rivali povlašćene Budućnosti su B36 sa Farskih Ostrva, koji je prošle godine šokirao Titograd, ali i još 40-ak ekipa iz slabije rangiranih evropskih liga. Tu su ekipe poput Prištine, Radnika iz Bijeljine, Širokog brijega, albanske Teute, letonske Rige, irskog Sent Patriksa, ali i nešto bolji timovi, poput mađarskih Debrecina i Honveda, mađarskog Ružomberoka.

Zetu, koja nije među nosiocima, čeka teži žrijeb, baš kao i OFK Titograd ili Lovćen.

Mogući rivali su Legija iz Varšave, Steaua, Glazgov Rendžers, Hajduk Split, Olimpija Ljubljana, Dinamo Minsk, Zrinjski, Čukarički, CSKA Sofija, Makabi Haifa, Malme, Molde, Apolon…

1 Comment
  1. Hamilton komentariše

    Ružomberok je iz Slovačke

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.