Budućnost i Novaković kažnjeni novčano, „Varvari“ do kraja sezone neće moći da idu na gostovanja

0

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, kaznila je FK Budućnost sa 10 hiljada eura zbog nereda koje su napravili njeni navijači na derbiju sa Dečićem. Uz to, „Varvarima“ je zabranjeno da na naredna četiri meča prisuststvuju utakmicama, koje njihov tim igra u gostima.

„Novčana kazna za Budućnost u iznosu od 5.000 eura zbog nereda koje je izazvala organizovana navijačka grupa „Varvari“ na način što su ubacivali pirotehnička sredstva u igralište, zbog čega je utakmica 29. kola Meridianbet 1.CFL između FK „Dečić Admiral Bet“ – FK „Budućnost“ bila prekinuta, čime je počinio prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG“, navodi se u saopštenju nakon današnje sjednice i dodaje:

„Novčana kazna u iznosu od 5.000 eura zbog vrijeđanja protivnčkih igrača na nacionalnoj i vjerskoj osnovi od navijačke grupe „Varvari“ na utakmici 29. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK „Dečić Admiral Bet“ – FK „Budućnost“, čime je počinio iprekršaj iz člana 97 stav 2 i 5 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG“.

„Varvari“ tako do kraja sezone neće moći da pomognu svom timu u gostujućim mečevima.

„Zabrana prisustva organizovanih navijača na četiri utakmice kada senorski tim FK „Budućnost“ gostuje, koja se se izdržava na prvenstvenim i Kup utakmicama kojima rukovodi FSCG.

Uz to, kažnjen je novčano i Izvršni direktor Budućnosti Novak Novaković.

„Izriče se disciplinska mjera novčana kazna u iznosu od 1.500 eura zbog nesportskog ponašanja – vrijeđanja sudije utakmice Miloša Savovića na utakmici 29. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK „Dečić Admiral Bet“ – FK „Budućnost“, čime je počinio prekršaj iz člana 58 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG“, kaže se u saopštenju.

Kažnjen je i Dečić, i to novčano sa 1000 eura zbog loše organizacije meča.

(Rtcg)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.