Bruka: Crna Gora protjeruje ruske diplomate

0

Vlada Crne Gore će do kraja nedelje donijeti odluku o protjerivanju ruskih diplomata, saznaje Borba u vrhu vlasti. Sastanak sa tom tačkom dnevnog reda biće održan najkasnije sjutra. Ovo je samo još jedna u nizu skandaloznih odluka crnogorske vlasti, koja je uvela sankcije Rusiji i priznala tkz državu Kosovo.
Premijer Duško Marković kazao je da će se Vlada Crne Gore uskoro odrediti prema odluci zemalja EU da protjeraju ruske diplomate.
“Crna Gora je članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU. Iz tog članstva i procesa proizilaze obaveze slijeđenja EU spoljene politike, ali naravno i solidarnosti i partnerstva sa članicama iz NATO-a. Ovo što se dogodilo u Londonu ukazuje da je odgovornost na strani Rusije. Vidjeli ste snažnu reakciju međunarodne zajednice u cjelini. Naravno, Crna Gora kao odgovoran i solidaran partner će se već danas, ili sjutra odrediti prema toj situaciji “, kazao je Marković.
Predsjednik Vlade je to kazao u Baru gdje je razgovarao sa rukovodstvom Opštine na čelu sa predsjednikom opštine Zoranom Srzentićem i predsjednikom Skupštine opštine Radomirom Novakovićem i drugim državnim funkcionerima iz Bara.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.