Brojne neregularnosti od ranih sati: Zovu telefonom i traže da se glasa kandidat DPS-a

0

Pozivi na mobilne telefone, ucjene, pritisci na ljude za koje se sumnja da ne glasaju vlast, obilježile su prve sati glasanja za predsjednika Crne Gore. Našu redakciju je kontaktiralo više ljudi iz Bara, Nikšića i Podgorice, koji su od rane zore bili mete telefonskih poziva, mlađih osoba, koje su se predstavljale da zovu iz izbornog štaba vladajućeg kandidata. Kako nam je rečeno, oni koji pozivaju imaju dvije “molbe” za glasače-ili da glasaju za Mila Đukanovića ili da ne izlaze na izbore.
“Mlađa ženska osoba se predstavila da je iz štaba DPS-a i pitala me hoću li glasati za njihovog kandidata. Rekao sam da neću da joj kažem, a ona me savjetovala da je onda bolje da ne izlazim na glasanje. Ovo je klasičan pritisak i ucjena, ali naravno da ću da izađem na biralište, kazao nam je Vukota Stanković iz Podgorice.
Građanski pokret URA saopštio je da se u Bijelom Polju u blizini biračkog mjesta “Hala sportova Nikoljac”, nalazi paralelni izborni štab DPS-a u kojem se, kako tvrde, dijeli novac građanima koji izlaze na glasanje.
Saopštili su da je slučaj prijavljen policiji i posmatračkoj misiji OEBS-a.
Na više lokacija u Podgorici nalaze se mini štabovi za evidentiranje sigurnih glasova. Predstavnici opozicionih kandidata obilaze teren i registruju sve nepravilnosti.
Očekuje se i dolazak glasača iz dijaspore, a prema nekim procjenama, trebalo bi da ih bude oko 500. Ovaj put nijesu doveli više glasača jer žele da smanje izlaznost i da pokušaju da osiguraju pobjedu u prvom krugu.
Do 17 časova glasalo 49.5 odsto
Prema podacima CEMI-ja do 17 sati svoje glasačko pravo u Crnoj Gori sikoristilo je 49.5 odsto građana.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.