Broj zaraženih i umrlih u Velikoj Britaniji, Španiji i Italiji raste

0

Cijela austrijska provincija Tirol sa oko 750.000 stanovnika stavljena je u karantin, izolovana od drugih krajeva Austrije zbog jake epidemije koronavirusa u toj alpskoj oblasti, javile su lokalne vlasti. Tirol je glavno žarište bolesti KOVID19 u Austriji sa 474 zaraženih od 1.646 u cijeloj zemlji, gdje je umrlo pet osoba.

U sjeverozapadnoj američkoj državi Vašington od korona virusa umrlo je još 11 ljudi, te je ukupan broj umrlih u toj državi od bolesti COVID-19 dostigao 65, što je najviše u SAD, objavili su zdravstveni zvaničnici. Deset od 11 smrthih slučajeva je u okrugu King kod Sijetla, većina povezana s domom za stare “Lajf ker center” (Life Care Center), u primorskom gradiću Kirklendu.

U SAD je zabilježeno 6.500 zaraženih korona virusom i 131 smrtni slučaj, od čega je oko polovine u državi Vašington.

U Portugalu je novim koronavirusom zaraženo 642 ljudi, umrlo dvoje.

“Ovo je ozbiljno. I to shvatite ozbiljno”, rekla je Merkel u govoru koji je prenosilo nekoliko javnih i privatnih Tv stanica.

Rekordan broj zaraženih i umrlih evidentiran je danas u Velikoj Britaniji. Prema posljednjim podacima danas je koronavirus registrovan kod još 676 osoba (ukupno 2.626 od izbijanja zaraze). Danas je od virusa preminulo 33 osobe, ukupno 104 od izvbijanja zaraze.

U Španiji je evidentirano 2.084 novozaraženih koronavirusom. Time je broj zaraženih porastao na 13.910. Od virusa je u toku dana preminulo 90 osoba, ukupno 623 od izbijanja zaraze.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.