Brodolom: Argentina odučila Srbiju od košarke!

Brodolom: Argentina odučila Srbiju od košarke!

Iznenađenje i potpuni šok u Donguanu – Srbija je eliminisana sa Mundobasketa i boriće se za plasman od petog do osmog mjesta! Dogodilo se ono čega su se mnogi pribojavali na jugu Kine – Argentina je potpuno rasterećenom igrom i pravom šuterskom klinikom uhvatila ranjenu Srbiju u raskoraku i razbila joj sve ideje skovane prije odlaska na Daleki istok u paramparčad!

Košarkaši Srbije ponovo nisu uspjeli da iznesu breme favorita, niti opterećenje koje je postavljeno na njihova leđa, zbog čega su doživjeli pravi brodolom. Argentina – Srbija 97:87 (25:23, 29:26, 14:18, 29:20).

Argentinske šuterske ruke bile su lagane poput svile i precizne kao ruski snajperisti! Uz sve to, na parketu su Gaučosi delovali jako opušteno i komforno u svojoj koži. Razigrano i raspucano, prepuni samopouzdanja, na šta su još mogli da demonstriraju svoju karakterističnu lepršavost u igri. Bili su sve ono što srpski košarkaški nisu! Zato je Srbija na kraju i prošla ovako – s eliminacijom.

Nije još poznato šta, ali u svlačionici Plavih se poslednjih dana nešto dogodilo i više ne liče na onaj tim koji je gazio sve redom tokom priprema i uvodnoj fazi takmičenja. Apsolutno nepovezano, u dobrom delu susreta i bez prave ideje, a pogotovo bez ikakve reakcije u odbrani, ali ni prave sigurnosti u napadu!

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *