Brnabić: U Republiku Srpsku smo uložili 21,5 miliona evra

Brnabić: U Republiku Srpsku smo uložili 21,5 miliona evra

Srbija je u prethodne četiri godine investirala i donirala za projekte u Republici Srpskoj oko 21,5 miliona evra, izjavilla je danas premijerka Ana Brnabić poslije zajedničke sjednice dvije Vlade koja je danas održana u Trebinju.
– Sve jača Srbija, sve jača RS, sve više zajedničkih projekata i to sve dolazi u jednom značajnom političkom trenutku za Srbiju. Milslim da je rijetko kada bila ovako važna bliaskost i jedinstvo srpskog naroda – rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.
Brnabić je rekla da su te projekte kandidovale lokalne zajednice, a da se oni odnose se na različite oblasti i u tom smislu pomenula most Bratoljub, izgradnju vodovodnog sistema u opštini Bileća, revitalizaciju starog grada u Trebinju, izgradnju magistralnog puta prema Foči….
– Zajedničke sjednice nijesu samo protokolarne i signal da je saradnja između RS i Srbije sve bolja i bliža. Mi imamo konkretne projekte. Nama je zadovoljstvo što imamo ovako intenzivnu saradnju sa Vladom RS. Ovo je deveta sjednica, prošla je bila u novembru, a u međuvremenu smo imale radne grupe, sastanke – rekla je Brnabić.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *