Brnabić: Treći i završni udarac, suprotno zdravom razumu

0

Platforma Prištine je treći i završni udarac dijalogu, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić novinarima nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Sjednicu je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao nakon usvajanja platforme.

Premijerka je dodala da je taj dokument suprotan zdravom razumu, kao i da će reakcija Srbije biti, kao i uvijek, odmjerena.

Brnabić je novinarima prenijela da je zaključak sjednice da je bez sumnje usvajanje ovakve platforme treći završni udarac dijalogu Beograda i Prištine.

„Prvi udarac bilo je nepoštovanje Briselskog sporazuma iz Prištine. Danas je 2.149 dana od kada je potpisan Sporazum, a Priština nije uradila ništa, nije implementirala nijedno slovo tog dokumenta. Ne postoji ništa od Zajednice srpskih opština, što je bila jedina obaveza Prištine i kičmeni stub sporazuma“; objasnila je ona.

Drugi udarac, kako je rekla, je bilo uvođenje taksi na robu iz Srbije i BiH.

Podsjetila je da su takse prvo bile uvedene 6.novembra, a zbog mlake reakcije međunarodne zajednice 21. novembra povećana je na nebuloznih 100 odsto.

„Do danas nikako nisu ukinite. Priština je je dala jasnu poruku i EU i SAD da takse neće biti ukinute i to je bio drugi veliki udarac. Treći završni udarac je usvajanje ovakve platforme. Ona je suprotna zdravom razumu“, zaključila je Brnabić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.