Brnabić sa Žiofreom: Dvije radne grupe rade na implementaciji preporuka ODIHR-a

0

Predsjednika Narodne skupštine Ana Brnabić sastala se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom, sa kojim je razgovarala o svim aktivnostima preduzetim u cilju unapređenja izbornog procesa u Srbiji.

Brnabić je naglasila da se očekuje da predstojeći izbori budu održani u atmosferi koja garantuje pošten i transparentan izborni proces zahvaljujući, kako je rekla, uspostavljenom dijalogu između vladajuće većine i opozicije, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Istakla je da su, u cilju unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije u Srbiji, formirane dvije radne grupe koje aktivno rade na implementaciji preporuka ODIHR-a.

Brnabić je naglasila da ove organizacije imaju neprocijenjivo iskustvo i znanje o lokalnim političkim prilikama i izbornim procesima i da njihovo učešće doprinosi stvaranju atmosfere poverenja u izborni proces među građanima i političkim akterima.

Ambasador Žiofre pozdravio je pokretanje političkog dijaloga o izbornim uslovima koji, kako je naveo, mora da se nastavi poslije izbora na transparentan i inkluzivan način, kako bi se pružili opipljivi rezultati u implementaciji svih postojećih i mogućih novih preporuka ODIHR-a.

Na sastanku se razgovaralo i o značaju aktivnog učešća organizacija civilnog društva u procesu unapređenja izbornog procesa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.