Brnabić: Sa Palmerom o situaciji u BiH i Crnoj Gori

0

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Londonu da je danas sa Metjuom Palmerom, prije svega, razgovarala o situaciji o BiH i Crnoj Gori i o tome koliko najnoviji politički potresi mogu da utiču i na regionalnu stabilnost i na ekonomsku situaciju u Srbiji.

“Nismo čak nijednom rečenicom pomenuli takse Prištine, niti novu prištinsku administraciju. To možda najbolje pokazuje koliko u ovom trenutku SAD, sa jedne strane, razmišljaju kakva je moguća destabilizacija u BiH i koliko oni ozbiljno prate situaciju u BiH, ali, s druge strane, i da je Ričard Grenel preuzeo u potpunosti pitanje odnosa Beograda i Prištine i taksi”, rekla je Brnabić novinarima u Londonu.

Premijerka je rekla da će Palmer razgovarati i sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, tokom predsjednikove posjete Vašingtonu, kao i da će se ona sama sa njim vidjeti još jednom, na samitu u Delfiju, te da očekuje da će Palmer uskoro posjetiti Beograd.

Brnabić je naglasila da je zaključak razgovora da je regionalna stabilnost apsolutno najvažnija tema, i politički i ekonomski.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.