Brnabić: Priština ima samo jedan cilj-da provocira Srbiju

0

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je u jutarnjem programu TV Pink i govorila, između ostalog, o aktuelnoj situaciji na Kosovu, sastanku predsjednika Srbije i Eliota Engela, američkog kongresmena i albanskog lobiste, kao i o radu Vlade na čijem je ona čelu.

– Izuzetno važna posjeta koja je mene iznenadila. Mislim da je to Vučiću bio izuzetno težak sastanak jer imate čovjeka koji zastupa interese Prištine. Ja sam njega vidjela i na prijemu kod američkog ambasadora, pričali smo malo o otome kakav je sastanak bio. Ono što je pozitivno da je sastanak bio iskren i da iako mi imamo različite stavove, taj susret pokazuje koliko je ljudima važno da razgovaraju sa Aleksandrom Vučićem jer u njemu vide rješenje za taj problem. Dobro je da je gospodin Engel bio u Srbiji jer samo razgovorom možemo da dodđemo do dugoročne normalizacije – rekla je premijerka.

Onda je nastavila da komentariše trenutnu situaciju na Kosovu i njene razgovore sa Eliotom Engelom.

– Jedino što oni rade u poslednjih nekoliko mjeseci je provociranje. Oni ne misli da je bilo kakvo rješenje na pomolu, pa čak ni nastavka dijaloga. Nažalost, ispostavlja se da je tačno ono što je rekao predsjednik, a to je da nismo ni blizu nastavku dijaloga. Ne znam koliko je poznato da je Bedžet Pacoli objavio na tviteru da Albanija i Kosovo sada imaju zajedničke diplomatske misije, što je skandal! To je nedopustivo – rekla je Brnabićeva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.