Brnabić: Ovo su dani kada padamo ili pobeđujemo, oni koji tapšu ljekarima a ne poštuju mjere su sebični

0

Predsjednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je Srbija u petoj nedelji epidemije korona virusa i da su ovo dani kada društvo pada ili pobjeđuje i apelovala na sve građane da poštuju mjere, jer svaki pojedinac treba da radi za celo društvo.

– Još jednom apelujem da se poštuju mjere, molim vas, ako ne zbog vas, onda zbog solidarnosti sa ljekarima, medicinskim radnicima, starijim i hroničnim bolesnicima – rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je istakla da je svaki dan tokom kojeg građani ne poštuju mjere i preporuke vlade, kada se šetaju i druže, zapravo jedan dan duže u karantinu za građane Srbije starije od 65 godina.

– Svaki dan kad prekršite mjere, izađete, družite se, jeste dan duže za vaše roditelje, bake, starije sugrađane da sede u izolaciji. Kada bismo svi poštovali sve mjere i uradili i nešto dodatno i kada je dozvoljeno kretanje, jer intencija je da se izlazi samo kad se mora – za dvije nedelje bismo imali drugačije stanje u kojem bismo eventualno mogli da olakšamo mjere – rekla je Brnabić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.