Brnabić: Od danas ćemo se više boriti sa lažnim vijestima

0

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je da Vlada povlači odluku kojom se zabranjuje kriznim štabovima opština i gradova da daju lokalnim medijima i javnosti informacije u vezi sa zdravljem stanovništva, nakon što su se medijska udruženja, ali i pojedinci žalili na ovu odluku i nazvali je medijskom cenzurom.

– U uslovima vanredno stanja imperativ je da građani dobiju istinite informacije, krizni štab je taj koji treba da obezbijedi građanima takve informacije. Međutim, mnogi tu provjeru istinitosti nazivaju cenzurom, tako ćemo mi danas povući odluku i od danas ćemo se više boriti sa lažnim vijestima – rekla je Ana Brnabić u jutarnjem programu na RTS.

U Srbiji koronavirusom zaraženo 1.060 ljudi, umrlo 28.

Ona se osvrnula i na reči Jugoslava Ćosića koji je na svom Tviter profilu objavio da ovo kroz šta prolazimo nije ratno stanje.

– Ovo jeste ratno stanje. Cijeli svijet se bori sa virusom, u Italiji imamo hiljade mrtvih, u Srbiji 28 žrtava korone, danas ćemo čuti koliko još. Dakle, jeste ratno stanje i tako treba da shvatimo situaciju kojoj se nalazimo – rekla je Brnabićeva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.