Brnabić o prištinskim taksama: Ovo je “crvena linija” koju ne možemo da pređemo

0

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer razgovarali su danas u Sarajevu o trenutnoj situaciji na KiM, taksama i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Premijerka Srbije zahvalila je Palmeru na tome što su, kako kaže, “SAD potpuno nedvosmisleno i direktno osudile uvođenje taksi i pozvale Prištinu da ih ukinu”.

– Čak su u mnogo stvari reagovale mnogo odlučnije i striktnije u odnosu na Brisel i povukli određene mjere protiv Prištine. Zahvalila sam mu na tome, mi i dalje imamo različite poglede na to kako izgleda budućnost dijaloga i odnosa između Beograda i Prištine, ali je uvek dobro da imamo ovakve razgovore – rekla je Brnabić nakon sastanka.

Kako je navela, ukazala je Palmeru na jasan stav Srbije da Priština mora da ukine takse da bi se nastavio dijalog sa Beogradom.

– Predsjednik Vučić je bio potpuno jasan u vezi sa tim, i u Berlinu smo bili potpuno jasni o tome. Srbija je do sada pokazala konstruktivnost i racionalnost, ali ovo je crvena linija koju ne možemo da pređemo – naglasila je Brnabić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.